Sándor duplájával a második helyre léptünk

Vasárnap estig, az ETO-DVSC meccs végéig biztos, hogy a bajnoki tabella második helyén leszünk.

Kecskeméti TE - Videoton FC 0-2 (0-1)
Kecskemét, Széktói Stadion 2500 néző
Játékvezető: Szabó Zsolt Asszisztensek: Lémon Oszkár, Takács Zsolt
KTE: Antal - Koszó, Balogh, Varga, Forró (Mohl 65'), Litsingi, Patvaros, Savic, Cukic (Hegedűs 37'), Bertus (Tölgyesi 88'), Tököli
Videoton FC: Bozsovics - Szolnoki, Vinícius, Caneira, Hector (Vaskó 65') - Tóth, Mitrovics - Gosztonyi (Gyurcsó 65'), Sándor, Walter Lee - Torghelle (Nikolics 76')
Gólszerző: Sándor (10', 72')
Sárga lap: Forró (50'), Tököli (84'), Balogh (86') illetve Vinícius (84')


Nagyszerű, verőfényes napsütésben kezdődött el szombat délután a KTE - Vidi bajnoki, melynek mindkét csapat szempontjából volt tétje, a hazaiak a 4. helyért küzdöttek, mi pedig a Győrt igyekeztünk utolérni. Csapatunk már az első percekben magához ragadta a mérkőzés irányítását, a kezdőcsapatban pedig helyet kapott a 30. születésnapját ünneplő Torghelle Sándor is.

A gól után is mi irányítottuk a mérkőzést, a hazai játékosok nem tudtak kialakítani igazi gólhelyzetet, köszönhetően a nagyszerűen záró védelmünknek. A kecskemétiek ezért jobb híján átlövésekkel próbálkoztak. A 22. percben Bertus távoli lövését kellett Bozsovicsnak nagy bravúrral védenie. A találkozó 29. percében Walter cselezett a bal szélről középre, ahol aztán szabálytalankodtak vele. A szabadrúgást 23 méterről Mitrovics végezte el, középpályásunk kitűnően tekerte el a sorfal felett a labdát, mely a jobb kapufáról vágódott vissza a mezőnybe. Ez a szabadrúgás gólt érdemelt volna! Öt perccel később ismét Mitrovics volt az egyik főszereplő, nagyszerű labdát adott Torghellének, aki 8 méterről néhány centivel a kapu mellé lőtt.

Ezzel a megérdemelt győzelemmel csapatunk a bajnoki tabellán feljött a második helyre, és amennyiben nem szerez vasárnap este pontot az ETO hazai pályán a DVSC ellen, akkor a jövőheti Vidi-ETO rangadót mi várhatjuk a második helyről.

Author: Wéninger Ákos

More news