Kétgólos vereség a Groupama Arénában

Uzuni és Tokmac góljaival tartotta otthon a 3 pontot az FTC. 

Vasárnap este csapatunk a Ferencváros otthonában lépett pályára az OTP Bank Liga NB I 20. fordulójának zárómérkőzésén. Márton Gábor vezetőedző ezúttal a Rockov - Bolla, Rus, Musliu, Fiola - Alef, Pinto - Nego, Houri, Funsho - Petrjak tizenegynek szavazott bizalmat. Dr. Kovács Tibor csapatorvostól azt is megtudtuk a meccs előtt, hogy Stopira kisebb sérülés miatt nem léphetett pályára. 

Bátran kezdtük a mérkőzést a Groupama Arénában, a 6. percben Alef ugratta ki remekül Petrjakot, aki kicsit kisodródott, a lövése elment keresztben a kapu előtt.

Három perccel később Rockov cselezte el magát az ötösön belül, Boli megszerezte a labdát, lőtt, Rockov hatalmasat védett, amivel javította hibáját. A 11. percben aztán megszerezte a vezetést a hazai együttes: Sigér felívelt labdája átszállt Musliu feje felett, Uzuni lecsapott és a tehetetlen Rockov mellett a kapuba lőtt (1-0). A 14. percben Heister 28 méteres lövése ment el a kapunk mellett. 

Tíz perccel később Boli kapott jó indítást, éles szögből lőtt, a labda elment a kapu előtt keresztben. A 30. percben Uzuni rendkívül veszélyes helyről, 19 méterre a kapunktól végezhetett el egy szabadrúgást, a labda azonban a sorfalban elakadt. A 34. percben Nego 22 méterről vette célba a hazai kaput, lövése pontatlan volt, akárcsak Funsho négy perccel később, nigériai támadónk 17 méterről lőtt mellé. Néhány perccel a szünet előtt Houri ívelt Pinto elé, aki bevetődve lőtt kapu fölé 3 méterről. A játékrész utolsó helyzete Heister előtt adódott, közeli lövését azonban Rockov bravúrral védte.

Szünet után, az 57. percben Boli estében lőtt 5 méterről, Rockové lett a labda. A 61. percben megduplázta előnyét a Ferencváros. Boli ugratta ki Tokmacot, aki ziccerben vihette a labdát Rockovra, az FTC 10-ese végül 16 méterről a jobb alsóba lőtt (2-0). 

A 69. percben csapatunk megfogyatkozott, Rus Adrián kapta meg a második sárga lapját, így az utolsó 20 percben emberhátrányban futballoztunk. A 70. percben Lovrencsics beadása után Kharatin lőtt az oldalhálóba. Hét perccel később Funsho cselezett balról befelé, 23 méterről lőtt, Dibusz védett, majd a 80. percben ismét Funsho szerezhetett volna gólt, azonban Nikolics hiába adott pazar labdát, fiatal támadónk kapu fölé bombázta azt.

A hátralévő percekben komolyabb gólhelyzet már egyik kapu előtt sem alakult ki, csapatunk 2-0-ás vereséget szenvedett a Groupama Arénában.

Legközelebb szerda este 19:45-kor, az Illovszky Rudolf Stadionban lépünk pályára, a MOL Magyar Kupában a Vasas vendégei leszünk, a tét a legjobb 16 közé jutás. 

Author: Wéninger Ákos

Photo: molfehervarfc.hu

More news