Juhász Roland - egykori válogatott társaival együtt - edzette a Bozsik Bajnokokat

A magyar foci legjobbjai - köztük a Vidi csapatkapitánya - készítettek fel 36 kiválasztott gyereket a Magyar Kupa-döntő előtti gálamérkőzésre Telkiben.

Az ország legkülönbözőbb pontjairól érkezett meg a Telki labdarúgó-edzőközpontba az a 12 lány és 24 fiú, akiket a Magyar Labdarúgó Szövetség és az OTP Bank közösen választott ki az OTP Bozsik Bajnokok programba. A keleti és Nyugati csapatba beválogatott tizenévesek ugyan először játszottak közösen, mégis otthonosan mozogtak a pályán és bizonyították rátermettségüket.

A Nyugati csapatot Juhász Roland, Király Gábor, Fenyvesi Evelin, Hajdú B. István edzette, míg Gera Zoltán, Torghelle Sándor és Nyilasi Tibor a Keleti csapatban mutatott be trükköket, osztott meg szakmai titkokat az ifjú focistapalántákkal.

A cicázással, közös fejelgetésekkel kezdődő bemelegítés után a magyar fociikonok cselezési és góllövő technikákat tanítottak a fiataloknak, majd sor került egy kispályás mérkőzésre is, ahol végre összemérhette tudását a két csapat.

"Korábban Gera Zolival már voltunk Megyaszón, ahol a gyerekeket megleptük azzal, hogy beszálltunk közéjük játszani az iskolában, és válogatott mezeket is ajándékoztunk nekik. Legutóbb Telkibe pedig már egész napos program keretében látogattak a fiatalok, akik így bepillantást nyerhettek abba is, hogy milyen körülmények közt készül a magyar válogatott. Szemmel láthatóan minden percét élvezték a közös foglalkozásnak, így sikerült a célt maximálisan teljesíteni. Boldogok vagyunk, hogy mindehhez hozzájárulhattunk mi is" - nyilatkozta honlapunknak Juhász Roland. 

Az edzőtábort követően a gyerekek Keleti és Nyugati csapat május 31-én találkozik újra, akkor a Groupama Arénában, ahol a Magyar Kupa fináléja előtt kerül sor a végső megmérettetésre. A gálameccsen – amit Tihany Viktor kommentálásával az M4Sport közvetít - a felnőtt csapatkapitányok újra beállnak a gyerekek közé.

 

Author: Wéninger Ákos

Photo: mlsz.hu

More news