INTERJÚ

Joan Carrillo: "A játékosok hozzáállásával nagyon elégedett vagyok"

Vezetőedzőnket arra kértük, értékelje az első spanyolországi edzőtáborban elvégzett munkát.

- Véget ért a felkészülés első szakasza, hogyan értékeli ezt az időszakot?
A felkészülés első felének az elsődleges célja az volt, hogy fizikai és taktikai dolgokban is sikerüljön előre lépnünk. Az elvégzett munkával, és a játékosok hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok. Az edzéseken a fő hangsúly a fizikai erősítésen volt. Még valamivel több, mint 20 napunk van az első tétmeccsig, úgyhogy az edzőtábor második felében azért már a taktikai dolgok gyakorlása is fontos részét képezte az edzéseknek. A játékosok hozzáállásával nagyon elégedett vagyok, mindenki maximálisan odatette magát és bizonyította, hogy igazi profi. Két új játékos érkezett a keretünkbe, azonban nekik még időre van szükségük ahhoz, hogy teljesen beilleszkedjenek a játékrendszerünkbe, a játékstílusunkba. Most néhány napot Magyarországon töltünk, ez idő alatt felkészülünk a második spanyolországi edzőtáborra. Februárban már az edzőmeccseken lesz a fő hangsúly, és terveink szerint négy edzőmeccset fogunk játszani erős csapatok ellen. Úgy gondolom, ez a legjobb módja annak, hogy kiváló és felkészült állapotba kerüljünk az első bajnokinkra, amit a Győr otthonában fogunk játszani.

- Melyik taktikai elem gyakorlása volt a fontosabb? A védekező vagy támadó, esetleg mindkettő egyformán fontos?
A védekező és támadó taktika számunkra egyaránt fontos. Ennek megfelelően az edzőtáborban ugyanúgy gyakoroltunk védekező elemeket, mind támadó taktikai variációkat is. Egy csapat számára, amelyik nyerni akar, mindennél természetesebb, hogy fontos a támadó taktika, de emellett a védekezésre is oda kell figyelnünk.

- Mindenkivel elégedett volt az első edzőtáborban?
Mindenkivel elégedett vagyok. A felkészülés jelenlegi szakaszában teljesen normális, hogy eltérés van még a különböző játékosok fizikai szintje között, hiszen van akinek kevesebb és van, akinek több időre van szüksége az optimális erőnlét eléréséhez. Ugyanúgy, ahogy a sérüléseknél sem mindenki ugyanannyi idő alatt épül fel. Ugyanakkor mindenki felfogta azt, hogy ez az időszak a legalkalmasabb arra, hogy a csapat is fejlődjön és a játékosok is fejlődjenek egyénileg. Az egyik legfontosabb dolog ebben is a megfelelő hozzáállás, és ezzel maximálisan elégedett vagyok.

- Árulja el, mi annak a titka, hogy gyakorlatilag sérülés nélkül tud készülni a keret a szezonra? Ilyenre korábban nem nagyon volt példa, emlékszem, a fizioterapeutáknak mindig kellett egy-két sérült játékossal külön foglalkozniuk, most viszont mindenki egészséges.
Nagyon örülök annak, hogy egy ilyen kiváló stábbal dolgozhatok együtt. Ehhez, hogy ne legyen sérülés persze szerencse is kell, de az is elengedhetetlen, hogy a stáb minden tagja nap, mint nap mindent megtesz azért, hogy optimális legyen az állapotunk. És ebben nemcsak az erőnléti edző munkája van benne, hanem az elemzőtől kezdve a csapatmenedzseren át az orvosi stábig mindenkié. Ehhez mindenkinek nagyon profin kell végeznie a munkáját. Ha valaki erre nem képes, akkor nem alkalmas a feladatra, de ahogy említettem, a mi stábunk kiváló.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news