TUDÓSÍTÁS

Hazai döntetlennel negyedik helyen zárt a Vidi

Nikolics Nemanja betalált és 18 góllal, a paksi Simon Attilával együtt gólkirály lett.

A szezon utolsó két mérkőzése a bronzéremről és a vele járó nemzetközi kupaindulásról volt hivatott dönteni. A Vidi - Diósgyőr meccsel egy időben rendezték az FTC - Paks összecsapást, a forduló előtt a Fradi volt lépés- és pontelőnyben. A csapatokat a Magyar Speciális Olimpia Szövetség sportolói kísérték a pályára.

Nagy lendülettel kezdtük a mérkőzést, Álvarez lövését és Zé Luis fejesét kellett feljegyeznünk az ötödik illetve a hetedik percben. A vendégek Futács fejesével jelezték, nem egy pontért jöttek Fehérvárra, a válogatott csatár próbálkozását nagy bravúrral védte Calatayud. Abdouraman fejesét Juhász bólintása követte, utóbbit a gólvonalról rúgta ki Gohér. A 17. percben Sándor labdájával zseniálisan fordult kapu felé Zé Luis, majd 10 méterről a jobb alsót vette célba, Rados hatalmasat védett. Támadásban maradtunk, Nikolics és Zé Luis lövésébe is belevetődtek a piros-fehér védők, Haraszti távoli bombája pedig mellé szállt. A diósgyőriek Batioja révén veszélyeztettek, de gól nélkül zárult az első játékrész.

A második félidőt is helyzetekkel kezdtük, Sándor, Nikolics és Zé Luis is gólt szerezhetett volna, de Rados mindannyiszor menteni tudott. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a DVTK kihasználta a kínálkozó lehetőséget. Gosztonyi beadását Futács vette át Juhász mellett 14 méterre a kaputól, majd jobbal a kapuba helyezett.
(0-1.)

Azonnal válaszolhattunk volna, végül 8 perc múlva sikerült. Álvarez közeli gurítása még mellé ment, de a 76. percben Zé Luis passza után Nikolics került helyzetbe és jobbal, 11 méterről, laposan a hálóba lőtt. 
(1-1.)

Az egyenlítés után Nikolics és Haraszti is közel járt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést, de kimaradtak a helyzetek, ahogy a végén Nikolics két újabb fejese sem ment be. A végén egy kontra után még Bacsa is eldönthette volna a találkozót, de Vinícius utolérte a lövés pillanatában. A Fradi közben 2-0-ra megverte a Paksot, így a mi meccsünk eredményétől függetlenül megszerezte a bronzérmet és az Európa Liga-indulást. A Vidi negyedikként zárta a szezont, Nikolics Nemanja pedig - a paksi Simon Attilával holtversenyben - gólkirályi címet szerzett.

 

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news