Az ötödik helyezett DVSC látogat szombat este a MOL Aréna Sóstóba

A legutóbbi húsz egymás elleni bajnoki mérkőzésünkből 15-ször győztesen hagytuk el a pályát.

Az OTP Bank Liga NB I 18. fordulójában a Loki látogat Székesfehérvárra szombaton este. Ellenfelünk az eddigi 17 bajnokijából hatot megnyert, öt döntetlen mellett pedig hatszor kikapott, a gólkülönbsége 30-27. A listavezető FTC után a DVSC szerezte a második legtöbb gólt az NB I mostani szezonjában. 

A szombati lesz a két csapat 85. élvonalbeli találkozója: 35 alkalommal nyertünk, 32-szer a DVSC hagyta el győztesen a pályát, 17-szer pedig döntetlen született. A gólkülönbség 111-113 a Debrecen javára. A legutóbbi 20 egymás elleni bajnokink óriási Vidi-fölényt hozott, 15-ször nyertünk, három döntetlen mellett pedig csupán kétszer kaptunk ki. 

Felkészülési mérkőzések, téli játékosmozgás

A téli felkészülési időszakban hat edzőmeccset játszott a Loki. Az elsőt még tavaly december 30-án az Újpest FC ellen, melyet Sós találatával 1-0-ra nyert meg szombati ellenfelünk. Januárban 18 napot Antalyaban edzőtáborozott a Debrecen, ahol több nemzetközi edzőmeccset is játszottak a piros-fehérek.

December 30.: Újpest FC-DVSC 0-1 (Sós)
Január 10.: DVSC–Universitatea Cluj (román) 0–4
Január 14.: DVSC–Hannover 96 (német, II. o.) 2–1 (Manrique, Dzsudzsák)
Január 15.: DVSC–Neftci Fergana (üzbég) 0–0
Január 19.: DVSC–Slask Wroclaw (lengyel) 1–3 (Bévárdi)
Január 19.: DVSC–Topolyai SC (szerbiai) 1–1 (Vukics 58., ill. Sós B. 37.)

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők
Sztefan Loncsar (montenegrói, Novi Pazar – Szerbia), Antonio Mance (horvát, NK Osijek – Horvátország)
TávozókCharleston Silva dos Santos (brazil, felbontották a szerződését, szabadon igazolható), Hrabina Alex (Nyíregyháza Spartacus, szabadon igazolhatóként), Karim Lukili (marokkói, Karmiotissza – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Gróf Dávid (Levadiakosz – Görögország)
Kölcsönbe távozókRácz Balázs (Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Saná Gomes (bissau-guineai, PFK Beroe Sztara Zagora – Bulgária)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Horváth Krisztofer (Torino – Olaszország, onnan Kecskeméti TE)

(forrás:nso.hu)

Dzsudzsák Balázs a legeredményesebb

A DVSC jelenleg a második legtöbb gólt szerző NB I-es csapat. Az eddigi 30 debreceni gólból Dzsudzsák Balázs hatot szerzett, ezzel ő a Loki legeredményesebb játékosa ebben a szezonban. 

Author: Wéninger Ákos

Photo: molfehervarfc.hu

More news