A Sturm gólnélküli edzőmeccset játszott

Szerdán este BL-ellenfelünk a grúz élcsapat, Dinamo Tibilisz együttesével játszott nemzetközi felkészülési mérkőzést.

A graziak edzője, Franco Foda 4-4-2-es felállásban küldte csapatát pályára. A magyar válogatott támadó, Szabics Imre ezúttal nem szerepelt a Sturm keretében, ott volt viszont a kezdőben a próbajátékon lévő Bodor Boldizsár, aki 7 év után távozott idén a holland Roda-tól.

Sturm Graz – Dinamo Tibilisz 0:0 Gnas, 1700 néző

Sturm Graz:
Cavlina – Standfest (46. Ehrenreich), Neuhold (75. Cicak), Burgstaller (46. Pürcher), Bodor (46. Vulin) – Hölzl (74. Schloffer), Koch, Foda (75. Maric), Bukva (72. Hörmann) – Muratovic (46. Bodul), Haas (46. Weinberger)

(Fotó: www.kleinezeitung.at)

Ragyogó napsütésben, 30 fokos hőségben kezdődött a találkozó, a Graz és Maribor közt félúton található Gnas-ban. Az első negyedóra unalmas mezőnyjátékkal telt el, majd a félidő hátralevő részében a grúzok játszottak veszélyesebben, azonban a beszámolók szerint, az osztrákok védelme remekül működött. Külön kiemelték a graziak, Bodor remek teljesítményét a védelem bal oldalán.
A második félidőben több helyen is változtatott Franco Foda a csapaton, azonban a játék képe nem sokat változott a második 45 percben sem. Mindkét csapat játékán látszott, hogy a felkészülés elején járnak.
Érdekesség, hogy a két csapat egy éve tétmérkőzésen is összemérhette tudását, hiszen az Európa-liga selejtezőinek 3. körében a Sturm Graz a Dinamo Tibilisz ellen szerepelt.

Az első mérkőzést 2-0-ra nyerte meg otthon a Sturm Graz
 

A parázs hangulatú, két piros lappal tarkított visszavágón pedig 1-1-es döntetlen született


A Sturm Graz csapatára ma délután újabb felkészülési mérkőzés vár, az ellenfél ezúttal a Hitzendorf lesz.
A következő napokban újabb és újabb barátságos meccsekkel készül az osztrák bajnokcsapat, többek közt játszanak az ukrán Metalist Kharkiv csapatával is, akiket mi is jól ismerhetünk, hiszen tavaly a DVSC-vel szerepeltek egy csoportban az Európa-ligában (DVSC-Metalist Kharkiv 0-5, Metalist Kharkiv-DVSC 2-1)

Íme a Sturm felkészülési mérkőzései:
2011. június 23. 17 óra Hitzendorf - Sturm Graz
2011. június 29. 18.30 óra Sturm Graz - Metalist Kharkiv
2011. július 2.    17.30 óra Sturm Graz - FK Željezničar Sarajevo
2011. július 4.    18.30 óra Sturm Graz - FC Koppenhága
2011. július 9.    17.30 óra Sturm Graz - Hannover 96

Author: Wéninger Ákos

More news