TUDÓSÍTÁS

A Honvéd elleni győzelemmel már 6 pont a Vidi előnye a tabellán!

Nikolics fantasztikus, 13 meccses gól-sorozata megszakadt, de Kovács találatával 12. meccsünket nyertük a bajnokságban. 

A 13. forduló zárómeccsét rendezték a Sóstói Stadionban, csapatunk a Budapest Honvédot látta vendégül. A kezdés előtt Simon Ádámot köszöntötte Burcsa Győző klubigazgató, hiszen középpályásunk az előző fordulóban, a Paks ellen játszotta 100. NB I-es mérkőzését. A vendégek kispadján ezen a találkozón debütált bajnokin Csábi József vezetőedző.

Az első helyzetre a 7. percig kellett várni, amikor Kovács gyönyörűen húzott balról befelé, majd 17 méterről a bal alsó mellé lőtt. A 17. percben máris cserére kényszerült a Honvéd, Nagy Gergő egy rossz mozdulat után nem tudta folytatni a játékot.

A 20. percben Simon maradt a földön egy balszerencsés ütközés után, amikor az ellenfél játékosának stoplisa felsértette a fejbőrét, így egy kötéssel tudott csak visszatérni, de 10 perc után őt is le kellett cserélni.

Közben a 26. percben Szolnoki adott be jobbról, Nikolics az ötösről fejelhetett, alig kerülte el a labda a kapu jobb oldalát. 4 perccel később Oliveira cselezett befelé jobbról, majd ballal fölé lőtt 24 méterről.

A Simont válót Trebotic a 33. percben 24 méterről lőtt fölé, 3 perc múlva pedig igazi tűzijáték alakult ki a fővárosi kapu előtt: Álvarez szabadrúgása után felfejelte egy védő középen a labdát, ami Oliveira elé pattant, ő kapásból lőtt, de elakadt a blokkban a próbálkozás, viszont Trebotichoz került a játékszer, aki 7 méterről a bal alsóba passzolt volna, ha Kemenes nem véd nagyot.

A 38. percben jött az első Honvéd-helyzet, Bobál lőtt mellé 17 méterről.

A 43. percben megszereztük a vezetést: Kovács elé fejelt egy labdát Nikolics a Honvéd térfél közepén, középpályásunk elindult a kapu felé, bevitte a védők közé, majd kisodródott helyzetből, laposan a hosszúba lőtt. Kokó az 5. gólját szerezte a szezonban, ezzel a házi góllövőlistán feljött a második helyre Nikolics mögé. (1-0.)

A második félidő elején Álvarez szabadrúgását Kemenes védte, az 58. percben pedig Szolnoki lépett be remekül védője elé, lement az alapvonalig, laposan középre passzolt, majd egy lábról Trebotic elé került a labda, lövését azonban blokkolták. Két perccel később Stopira húzott befelé balról, Álvarezhez passzolt, aki ballal, laposan a bal alsó mellé tüzelt 17 méterről. A 65. percben Alcibiade szabadrúgása ment el a bal felső mellett. A 71. percben Oliveira lőtt fölé 24 méterről, két perccel később Chakla fejese ment el keresztben a vendégek kapuja előtt. A 86. percben Bobál balról érkező beadása ment el Traoré lába előtt középen, ez volt a Honvéd legnagyobb helyzete. A vége előtt Nikolics lőtt 17 méterről pont Kemenes kezébe, majd 3 percnyi ráadás után lefújta a találkozót Vad II. István.

Bár Nikolics fantasztikus, európai mércével nézve is kiemelkedő sorozata megszakadt, és tizennegyedik bajnokiján nem talált be, a csapat azonban tizenkettedik győzelmét aratta a szezonban és hat pont előnnyel vezeti a tabellát a második MTK előtt. A DVSC elleni - két héttel ezelőtti - vereség ellenére, 13 forduló után az idei a klub történetének legjobb szezonkezdete.

A következő fordulóban, november 8-án, 14.00-kor Kecskeméten lépünk pályára. 

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news