Újpest - Vidi

A bajnokság végére magára találó Újpest vár ránk

Hat meccs, tíz pont, nulla vereség a lilák mérlege a belga Marc Leliévre vezetésével, jó sorozatukat ellenünk is megtartanák.

Az Újpest az elmúlt fordulókban nem talált legyőzőre, így már pár hete - nagyjából az azóta kiesett Vasas elleni győzelem óta - biztos, hogy jövőre is a NB I-ben folytatja. Nem volt ez mindig így ebben a bajnokságban, hiszen a nagy múltú együttes a téli szünetet (ami 17 lejátszott forduló után kezdődött) a 10. helyen töltötte, de mindössze két ponttal előzte meg a 15. Lombard Pápát. Nem sikerült túl jóra a 2012-es év eleje sem, hiszen az első hat mérkőzésen mindössze 5 pontot szereztek, így a klub vezetői áprilisban már a második vezetőedzőnek köszönték meg a munkáját a 2011-2012-es bajnokságban.

Zoran Szpisljakot Marc Leliévre váltotta, és a belga szakember eddig nem okozott csalódást, irányítása alatt még nem kapott ki a csapat, két győzelem mellett négy döntetlent játszottak, hét gólt rúgtak és hármat kaptak. A teljesítmény annak tükrében is jónak mondható, hogy az elmúlt hetekben több kulcsjátékosra nem számíthatott a lilák mestere. Rajczi Péter piros lap, Kabát Péter, Simon Krisztián és Lázár Bence sérülés miatt nem játszott, ráadásul közülük úgy tűnik, hogy csak Rajczi lesz bevethető vasárnap, akinek lejárt négy meccsre szóló eltiltása.

Ősszel 3-0-ra nyertünk az Újpest ellen hazai pályán, legutóbbi mérkőzésünkön pedig, amit a Szusza Ferenc Stadionban rendeztek, és ami az előző bajnokságban szintén az utolsó meccsünk volt, 1-0-ás vereséget szenvedtünk. Az Újpest gólját az azóta már Győrbe visszatért Jarmo Ahjupera szerezte.

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news