TUDÓSÍTÁS

2-0 a DVTK ellen - megvan Vinícius első gólja magyarként

Védőnk fejese és Jagodinskis öngólja 3 pontot ért. Továbbra is vezetjük a tabellát.

Az OTP Bank Liga 23. fordulójában a kiesés elől menekülő DVTK-t fogadtuk Felcsúton. A miskolciakkal kétszer találkoztunk már ebben a szezonban és mindkétszer ők győztek. 

A mérkőzés rögtön Vidi-helyzettel indult, Suljic lapos beadását Hadzic lőtte mellé 10 méterről. A 11. percben Daushvili labdaszerzése után Fülöp lőtt kapu fölé 18 méterről. Az első félóra végén Pátkai ollózása levágódott egy védőről, Nego egy csellel tisztára játszotta magát, majd 12 méterről fölé lőtt. Két perc múlva jött a válasz, Ugrai szabadrúgása után Novothny fejelt fölé 7 méterről.

A 33. percben megszereztük a vezetést: Lazovics szöglete után Vinícius érkezett a rövidre és a hálóba csúsztatott (1-0)! Ez volt a pénteken magyar állampolgársági esküt tett védőnk második találata az idei szezonban.

Nem kellett sokat várni a következő gólra, a 36. percben Nego az alapvonal közeléből középre lőtte a labdát, ami Jagodinskis lábáról vágódott a kapuba (2-0)!

Szünet előtt még Kovácsik fogta biztosan Ugrai távoli lövését.

A második játékrész elején Lazovics szöglete után Pátkai csúsztatott, a labda egy védőt is érintve pattant mellé. Próbálkoztak a csapatok, de nagy helyzeteket nem láthatott a közönség a 67. percig, akkor Karan fejelt mellé egy szöglet után. 8 perccel később megint Dejan Karan fejelt, de Kovácsiknak nem okozott gondot felszedni a labdát. A 80. percben Hadzic ballal lőtt kapu mellé 20 méterről, a 84. percben Stopira beadását fejelte mellé Scsepovics. A vendégeknél csereként beállt Szarka lövését blokkoltuk a 86. percben, kicsivel később szintén ő fejelt fölé. A meccs végén Vela távoli lövését fogta Kovácsik.

2-0-ra győztünk, és továbbra is vezetjük a tabellát. A bajnokságban válogatott szünet következik, legközelebb április 1-én lépünk pályára tétmérkőzésen, a Paksi FC otthonában.

Author: Vidi.hu

Photo: vidi.hu

More news