ÉRDEKESSÉG

1401 nap után vezeti ismét Vidi-játékos egyedül az NB I-es góllövő listát

Utoljára Armin Hodzic volt az a Vidi-játékos, aki egyedül vezette az NB I-es góllövő listát még a 2019/2020-as szezonban. Több hasonlóság is van az akkori és a mostani első helyezés között.

Pontosan 1401 nap telt el azóta, hogy utoljára vezette Vidi-játékos egyedül az élvonal góllövő listáját.

2020. február 8-án a Mezőkövesdet láttuk vendégül Sóstón. A forduló előtt 8-8 góllal - holtversenyben - Armin Hodzic és az akkor épp az Újpestet erősítő Feczesin Róbert álltak az NB I-es góllövő lista élén. A mieink 2-1-re legyőzték a Mezőkövesdet Hodzic és Houri góljaival, míg az Újpest FTC elleni bajnokija májusra lett elhalasztva abból a fordulóból, így Feczesinnek esélye sem volt arra, hogy lépést tartson bosnyák válogatott támadónkkal. Később a gólkirályi címet egyébként Radó András nyerte meg abban a szezonban 13 találattal - ennél kevesebb góllal csupán egy alkalommal lehetett megnyerni az NB I-es gólkirályi címet, még 1902-ben Manno Miltiades volt a legeredményesebb góllövő tíz találattal, igaz akkor nem 33, hanem csak 16 fordulót rendeztek az élvonalban, a gólkirály pedig mindössze hét mérkőzésen lépett pályára és ezen a hét találkozón jutott el tíz gólig (nem mellesleg remek futó, gyorskorcsolyázó és kerékpározó is volt többek között, 1932-ben pedig ezüstérmet nyert a Los Angeles-i olimpia szellemi versernyén).

A kis történelmi kitekintő után térjünk vissza a jelenbe, eltelt 1401 nap azóta, hogy Hodzic egyedül állt az NB I-es góllövő lista élén és csapatunk ismét a Mezőkövesddel mérkőzött meg. A találkozó előtt - akárcsak a 2019/2020-as idényben - holtverseny volt a góllövő lista élén, nyolc-nyolc találatig jutott Varga Barnabás, Stefan Drazic és Kenan Kodro is az első 15 fordulóban. A 16. játéknapon aztán csak Kodro tudta gyarapítani a góljainak számát, így hosszú idő után vezeti ismét egyedül Vidi-játékos az NB I góllövő listáját.

Az pedig már csak a véletlen műve, hogy mindkét bosnyák támadónk épp a Mezőkövesd ellen szerezte meg a szezonbeli kilencedik találatát, amivel a mesterlövészek listájának élére kerültek.

Author: Wéninger Ákos

Photo: fehervarfc.hu

More news