„Szabadrúgás a kilencvenedik percben? Én rúgom el, ez egyértelmű!”

Huszti Szabolcs az M4 Játékoskijáró című műsorának nyilatkozott karrierjéről és a hétvégi rangadóról.

Meglehetősen ritkán áll kamera elé rutinos középpályásunk, Huszti Szabolcs, de 36. születésnapján, csütörtökön, a Ferencváros elleni rangadó előtt két nappal hosszan nyilatkozott az M4 Sport, Játékoskijáró című műsorának. Pécsi Márk szerkesztő-riporter a hétvégi meccsre hangolva egy FTC-portré fotót is hozott Szabiról, aki természetesetesen nem hagyta szó nélkül ezt, amikor a karrierjéről és arról kérdezték, hogy mit csinálna utólag másképpen.

„Semmit, mindig átgondolt döntéseket hoztam. Elégedett vagyok a karrieremmel, azzal, amit elértem, de nincs még ennek vége, egy évig még biztosan tart. Jó ez a kép, amit hoztál, de én úgy veszem, hogy nem a Ferencvárosnál lettem NB I-es labdarúgó, hanem Sopronban, ahová az a Dajka Laci bácsi vitt el, aki most ugye a Kisvárda edzője. Az utánpótlásban eltöltött nyolc év viszont sokat jelent, mindenki tudja is, hogy ott nevelkedtem. Azt is mindenki látja már, hogy milyen fogadtatás várható, hiszen nem először lépek ott pályára Vidi-mezben. Mondhatjuk, hogy nem nagyon szeretnek, de ezt el kell fogadni. Mindenki azt gondolta, amikor hazajöttem Kínából, hogy ott folytatom majd, de megvan az oka annak, hogy ez miért nem így történt. Különösebben nem is mennék bele a részletekbe, de annyit azért elmondok, hogy sosem kaptam ajánlatot, nem ültem le egy vezetővel sem. Hallottam, hogy csak a pénz miatt jöttem ide, miközben ott ingyen rehabilitációs munkát végeztem stb... Szóval vannak dolgok, amiket majd tisztába kell tenni, de ennek nincs itt az ideje, most csak a Vidivel foglalkozom. Szerintem jó döntést hoztam, tavaly bajnokok voltunk, szerepeltünk az Európa Ligában, bízom abban, hogy a Debrecen elleni visszavágó után már azt is mondhatom, hogy kupadöntőt játszunk a szezon végén. A bajnokság sem dőlt még el, persze nagyon nehéz lenne innen behúzni.”

Az interjú végén felmerült, mi történne akkor, ha döntetlen állásnál a lefújás előtti pillanatokban, 20 méterre Dibusz Dénes kapujától szabadrúgáshoz jutna a Vidi.

„Én rúgom el, ez egyértelmű (nevet). Már csak azért is, mert én vagyok kijelölve. Szeretném belőni, szeretnék győzni, de ünnepelni nem ünnepelnék, ahogyan a múltkor sem ünnepeltem. Mivel lennék elégedett egy év múlva, ha ugyanitt beszélgetünk? Legyenek egészségesek a gyerekeim, és a családom. Nekem több nem kell. Minden más megvan, illetve megvolt korábban, évekkel ezelőtt is, mert a karrierem elején is boldog ember voltam.”

Az interjúban szóba került a fentiek mellett a Vidi játéka, a válogatottság, valamint Szabolcs jótékonysági akciói is. Az adás 21:15 órakor kezdődik az M4Sporton.

Author: Molvidi.hu

Photo: molvidi.hu

More news