Döntetlen a DVTK elleni bajnokin

Nego a 88. percben szerzett vezetést, de Tabakovic révén a 90. percben egyenlíteni tudtak a vendégek.

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában a DVTK együttesét fogadtuk a MOL Aréna Sóstóban, zárt kapus mérkőzésen. Joan Carrillo ezúttal a Kovácsik - Nego, Musliu, Stopira, Hangya - Houri, Pátkai - Funsho, Hodzic, Petrjak - Nikolics kezdőnek szavazott bizalmat.

Rögtön az első percben Petrjak került a bal szélen ziccerbe, éles szögből kapura lőtt, Danilovic nagyot védett. A vendégek részéről Ivanovski próbált veszélyeztetni, de védelmünk a helyén volt, majd. a 11. percben Petrjak beadását Stopira fejelte 7 méterről kapu mellé. A 18. percben Nikolics került helyzetbe, a kifutó Danilovic mellett sikerült is eltekernie a labdát, de az egyik miskolci védő a gólvonal elől kivágta azt. A 27. percben egy szép támadás végén Hodzic 16 méteres lövését védte a DVTK kapusa, a kipattanót nem sikerült Nikolicsnak gólra váltania. Két perccel később Rui Pedro a földön fekve lőtt kapura 10 méterről, Kovácsik védett. A félidő végén Houri előbb remek labdát adott Negonak, aki egy csel után 13 méterről, ballal a rövid felsőt vette célba, Danilovic védett, majd maga próbálkozott lövéssel, de egy védő sajnos hozzáért, így Danilovicé lett a labda. Szünetre 0-0-val vonultak a csapatok.

A második félidő 9. percében Funsho nem túl erős, középre tartó lövését védte Danilovic, egy perccel később Hodzic - Nikolics összjáték végén bosnyák támadónk lőtt 11 méterről kapura, egy becsúszó miskolci védő lábáról kapu fölé pattant a labda. Az 58. percben Pátkai távoli bombája süvített el a vendégek kapuja mellett, két perc múlva Ivanovski került ziccerbe, Kovácsik hatalmas bravúrral védett. Alig telt el egy perc és a másik oldalon Danilovicnak kellett hasonló bravúrt bemutatnia Petrjak próbálkozása után. A 63. percben Hasani 30 méteres szabadrúgását tornázta ki Kovácsik a jobb felső sarok elől. A 69. percben megfogyatkoztunk, Funshot egy szabálytalanság után, második sárgával kiállította a játékvezető. 

A 81. percben Pátkai 22 méterről nagyszerűen tekert kapura, a labda csupán centikkel kerülte el a bal felső sarkot. A 88. percben emberhátrányban szereztük meg a vezetést: Nego elé került a labda a tizenhatoson belül, aki magabiztosan helyezett 13 méterről a kapu jobb oldalába (1-0)! 

Sajnos nem tartott sokáig az öröm, a 90. percben egy szabadrúgás után közelről még a felső lécre rúgták a labdát a vendégek, a kipattanót viszont Tabakovic 6 méterről a bal alsóba lőtte (1-1).

A 3 perces hosszabbításban nem volt már gólhelyzet, 1-1 lett a végeredmény. 

 

Author: molfehervarfc.hu

Photo: molfehervarfc.hu

More news