2-1-es vereség a Paksi FC otthonában

Az NB I-es góllövőlista éllovasának, Varga Barnabásnak a duplájára csak Schön Szabolcs tudott válaszolni, csapatunk 2-1-es vereséget szenvedett Pakson. 

Az OTP Bank Liga NB I 23. fordulójában a Paksi FC vendégei voltunk. A szombaton 17 órakor kezdődő mérkőzésre Huszti Szabolcs az alábbi tizenegy Vidi-játékost jelölte a kezdőbe: Kovács D. - Nego, Csongvai, Larsen, Heister - Flores, Alef - Katona, Houri, Schön - Kodro. Serafimov sérülése után még kondicionál, Szabó Levente pedig vírusfertőzése után még nem került meccskeretbe, ahonnan szintén hiányzott térdsérülés miatt Hangya Szilveszter is - tudtuk meg dr. Kovács Tibor csapatorvostól a kezdés előtt.

A paksiak kezdték aktívabban a találkozót, a 2. percben Bőle szabadrúgása után Windecker fejelt kapu mellé. Negyedórája tartott a meccs, amikor Windecker beadását Varga fejelte kapu mellé. Fél perccel később sérülés miatt cserélnie kellett Bognár Györgynek, Kádár helyére Szélpál érkezett a hazai együttesbe. 

A 24. percben a VAR vizsgálta meg Heister labdaérintését a 16-osunkon belül, azonban szabálytalanság nem történt, így nem rúghatott 11-est a Paks. Két perccel később ismét dolgozott a VAR, Kodro talált a hazai kapuba, de mindezt leshelyzetből tette, így maradt a 0-0. 

A 30. percben megszerezte a vezetést a Paksi FC: Windecker ballábas beadását Varga Barnabás fejelte közelről a kapunkba (1-0). Támadásban maradt a hazai csapat, a 32. percben Bőle lökete szállt kapu fölé, majd a 35. minutumban Varga lövését követően mentett nagyot Heister. Az első félidő egyperces hosszabbításában sikerült egyenlítenünk: Schön Szabolcs kapott remek labdát Houritól, majd szépen emelte azt át 16 méterről a kapujából kimozduló Simon fölött (1-1).

A második félidő egy Kodro-fejessel indult, a labda azonban elkerülte a paksi kaput.  Az 55. percben Alef szabálytalankodott a 16-oson belül Hahnnal szemben, rövid videózást követően Berke határozottan a 11-es pontra mutatott. A labda mögé Varga Barnabás állt és bár Kovács Dani érezte az irányt, védeni nem tudott (2-1).  A 61. percben Alef távoli lövése kerülte el a hazai kaput, majd a 69. percben Windecker löketét védte szépen Kovács. A 85. minutumban Balogh szabadrúgását követően Böde fejelt néhány méterről kapu fölé. Három perccel később Kastrati adott remek labdát Dárdainak, aki a rövid alsót vette célba 11 méterről, de a paksiak kapusa óriásit védett. 

Az utolsó percekben nagy nyomást helyeztünk a hazai csapatra, de nem sikerült egyenlítenünk. Jövő héten a Budapest Honvéd FC látogat a MOL Aréna Sóstóba. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek