Az osztrák másodosztályú SV Lafnitz ellen lépünk pályára első ausztriai meccsünkön

Első ausztriai edzőmeccsünket csütörtökön 17:30-kor játsszuk. 

Első ausztriai edzőmérkőzésünket csütörtökön 17:30-tól az osztrák második ligában szereplő SV Lafnitz ellen játsszuk. A klubot 1964-ben alapították és túlnyomórészt Stájerország alacsonyabb osztályaiban szerepelt. Bő tíz évvel ezelőtt kezdett a klub felemelkedni, a 2008/2009-es idényben még az osztrák 6. osztályban szerepelt a csapat, 2013-ban pedig már a 3. ligában vitézkedett.

2018-ban jött el a történelmi siker, az SV Lafnitz feljutott a másodosztályba. Az első idényben a 16 csapatos bajnokságban a 12. helyen végzett csütörtöki ellenfelünk, a következő szezont már a 8. helyen zárta, míg a legutóbbi idényben az előkelő 5. helyet szerezte meg, vagyis történetének legjobb eredményét érte el.

A keretben - melynek becsült értéke 4,8 millió euró - csak osztrák játékosok szerepelnek, igaz az előző idényben egy légiós erősítette a csapatot, de a szerb Milos Jovicic július 1-től a Vidi korábbi középpályásának, Anel Hadzicnak egykori csapatához, az SV Riedhez igazol, így kicsi az esély arra, hogy pályára lép ellenünk csütörtök délután. Ott lehet viszont az osztrák csapatban Mario Kröpfl, akire érdemes lesz figyelnünk, hiszen az előző szezonban 16 góllal házi gólkirály lett a 31 esztendős középpályás, emellett pedig kiosztott 8 gólpasszt is - ennél több asszisztot senki nem jegyzett az osztrák másodosztályban a 2020/2021-es szezonban. A találkozóra a hazaiak tájékoztatása alapján zárt kapuk mögött kerül sor, kérjük szurkolóinkat, hogy ne induljanak el a helyszínre.

Lafnitz az azonos levű folyó (magyar neve Lapincs) mellett fekszik, 2017-es adatok szerint valamivel kevesebb, mint 1500 lakosa van, és három kisebb falu (Lafnitz, Oberlungitz és Wagendorf) egyesüléséből jött létre 1969-ben. A kis településen óvoda, iskola és zeneiskola is található, a Szent Kereszt-kápolna mellett az erre látogatók a Szent Egyednek (Szent Egyed a „vadak védőpajzsa”, a tizennégy segítőszent egyike; a kubikosok, lókereskedők, pásztorok, szíjgyártók, koldusok, nyomorékok, leprások védőszentje) szentelt templomhoz is ellátogathatnak. A helyi családok és a turisták részére grillterasz, 1994-ben felújított fürdő, strandröplabda-pálya és játszótér is rendelkezésre áll, és persze edzőmérkőzések helyszíne a lafnitzi “Sportplatz” is a városka központi részét képezi. A létesítményt 1966-ban adták át, az új, fedett lelátó 2012-ben épült. Érdekesség, hogy a nyilvános adatok szerint 3000 fő befogadására alkalmas a stadion, amely éppen a duplája a közösség lakosságszámának. A találkozóra végül a szomszédos Rohrbach pályáján kerül sor, amely mindössze öt kilométerre fekszik a Lafnitz stadionjától.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: www.sv-licht-loidl-lafnitz.at

További hírek