VÁLOGATOTT

Öt Vidi-játékos a bő Eb-keretben!

Bolla Bendegúz, Fiola Attila, Hangya Szilveszter, Nego Loic és Nikolics Nemanja is meghívót kapott Marco Rossitól!

Csütörtökön 12.30-kor hirdette ki a - részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő - magyar válogatott bő, 30 fős keretét Marco Rossi szövetségi kapitány a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján.

Nagy büszkeségünkre öt Vidi-játékos neve is olvasható a listán, csapatkapitányunk, Nikolics Nemanja mellett Fiola Attila, Hangya Szilveszter, Nego Loic és  az U21-es válogatott kapitánya, Bolla Bendegúz is ott lehet majd a kontinensviadalra felkészülő válogatottban.

Niko eddig 37 alkalommal volt válogatott, ezeken 8 gólt szerzett, 2020-ban két alkalommal a nemzeti csapatban is viselhette a kapitányi karszalagot. Fiola Attila 34-szeres válogatott, Andorra ellen idén szerezte meg első gólját - ők ketten már második Európa-bajnokságukra készülhetnek, hiszen öt éve Franciaországban is ott voltak.

Nego Loic kisebb megszakítással 2013 szeptembere óta játszik hazánkban, a Vidi első keretének 2015 augusztusától tagja. A korábbi francia u-válogatott U19-es korosztályában nyert már Európa-bajnokságot 2010-ben, a Székesfehérvári Polgármesteri Hivatal tanácstermében dr. Cser-Palkovics András polgármester jelenlétében 2019-ben tette le a magyar állampolgársági esküt. A válogatottban 2020-ban debütált, 9 mérkőzésen 2 gólt szerzett. Hangya Szilveszter 2016-ban, éppen jelenlegi asszisztens edzőnket, Juhász Rolandot váltotta Roli búcsúmeccsén Svédország ellen, azóta összesen 10-szer volt eddig válogatott. A fehérvári születésű Bolla Bendegúz az U21-es válogatottban 8 alkalommal lépett pályára, a felnőtt válogatottnál pedig egyszer ült kispadon, 2020-ban Oroszország ellen.

Az Eb-re a megszokott 23 fős keretek helyett 26 fős kereteket adhatnak le a szövetségek, a névsort június 1-jéig kell megküldeni az UEFA-nak. Az ausztriai edzőtábort követően június 4-én Ciprus ellen, majd 8-án Írország ellen lép pályára a válogatott, ez Eb-n pedig a Puskás Arénában Portugália és Franciaország, Münchenben pedig Németország ellen játszik Marco Rossi csapata.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek