Nikolics Nemanjával és Hangya Szilveszterrel a kezdőben nyert a válogatott Szerbiában

A magyar csapat gólját az újonc Könyves Norbert szerezte a 20. percben.

A Bulgária elleni győztes Eb-pótselejtező után három nappal a Nemzetek Ligájában várt újabb mérkőzés a magyar válogatottra. Szerbia egy ponttal állt a találkozó előtt, a mieink három pontot szereztek az eddigi két fordulóban. Marco Rossi ezúttal két Vidi-játékost, Nikolics Nemanját és Hangya Szilvesztert jelölte a kezdőbe, amely a következő volt: Gulácsi - Botka, Land, Szalai A. - Bese, Gazdag, Nagy, Kalmár, Hangya - Könyves, Nikolics.

Kiegyenlítetten és nagy helyzetek nélkül folyt a játék a Crvena zvezda stadionjában, a szerbek egy gyengécske lövéssel jelentkeztek a 12. percben Gudelj révén, amit könnyedén hárított Gulácsi. A 20. percben, némiképp váratlanul megszerezte a vezetést a magyar válogatott: a debütáló Könyves Norbert harcolta ki magának a lehetőséget a rendkívül bizonytalan Mitrovics mellett, majd egy csel után, 14 méterről a kapuba lőtt (0-1)!

A 29. percben Tadics lövését Gulácsi, a 38. percben Kalmár löketét Rajkovic védte, a félidő vége előtt még láthattunk egy elsőre véleményes meg nem adott tizenegyest, de a visszajátszásból kiderült, a Gazdaggal szemben elkövetett szabálytalanság előtt Nikolics lesen helyezkedett, jól döntött a játékvezető. Egygólos magyar vezetéssel mentek pihenni a csapatok.

A második játékrész elejét megnyomták a hazaiak, legközelebb Gacinovic járt a gólhoz, de 7 méterről fölé lőtt az 58. percben. Három perccel később viszont mi növelhettük volna az előnyünket, Nikolics remekül hozta helyzetbe Holendert, aki azonban rosszul találta el a labdát 10 méterre a kaputól. A 75. percben Jovic lőtt kapufát, pillanatokkal később pedig Nego Loic váltotta Nikót. A 79. percben Vlahovic közeli fejese ment alig mellé, ezt is megúsztuk.

A vége előtt még Jovic lőtt fölé 8 méterről, de az eredmény nem változott. Nagy csatában győztük le Szerbiát és csoportunk második helyén állunk, mindössze egy ponttal lemaradva a törökökkel ikszelő Oroszország mögött. Legközelebb épp hozzájuk látogatunk, október 14-én Oroszország - Magyarország mérkőzéssel folytatódik a Nemzetek Ligája. 

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: mlsz.hu

További hírek