STATISZTIKA

Hat év után ismét vidis mesterhármas az NB I-ben

Szinte napra pontosan 6 évvel ezelőtt, 2011. november 19-én szerzett utoljára Vidi-játékos három gólt az élvonalban. Cikkünkben további érdekességeket is összeszedtünk a Loki elleni rangadóról.

Scsepovics a Vidi történetének 21. mesterhármasát szerző játékosa az NB I-ben

A Videoton FC 1968 óta csupán kétszer egy évre megszakadó élvonalbeli történetének 27. mesterhármasa volt a szombati, az elkövetők névsora igen veretes. Hogy megtudjuk, kik voltak a triplázásban ennyire kiváló fehérváriak, kezdjük az elején: a Videoton első mesterhármasát 1970. június 7-én jegyezhettük fel, ekkor Wollek Tibor mattolta a Haladás kapusát. Nem háromszor - négyszer! A mesternégyes (amihez a kiváló csatárnak mindössze 21 percre volt szüksége!) magában foglalja a mesterhármast, így Wollek az első fehérvári triplázó. Wollek ráadásul két alkalommal is mesterhármast szerzett a Vidi színeiben bajnoki mérkőzésen, hiszen bő 3 évvel később az ő triplájával győztük le az Újpestet.

Rajta kívül Szalmásy Tamás, Szabó József, Sallói István, Horváth Ferenc és André Alves tudott a Vidi színeiben két alkalommal is mesterhármast szerezni.


(6 évvel ezelőtt, André Alves szerzett mesterhármast bajnokin a Vidiben - ez volt szombat estig az utolsó vidis élvonalbeli tripla)

A "hatok" mellett egy-egy mesterhármast jegyzett Karsai, Nagy II, Májer, Burcsa, Tiber, Nagy Tibor, Novath, Jován, Petres, Csucsánszky, Kuntics, Takács L., Vancsa, Vujovics. A klub történetét jól ismerők pontosan tudják, közülük ketten Wollek Tiborral együtt dicsekedhetnek: háromról négyre is jutottak! Jován Róbertről és Zoran Kunticsról van szó. Ehhez az illusztris társasághoz csatlakozott szombat este Marko Scsepovics.

Scsepovicsnak nem ez volt tétmeccsen az első mesterhármasa a Vidiben, ugyanis 2016-ban a PMFC elleni MK-találkozón szerb támadónk már szerzett 3 gólt. (Scsepovics egyébként bajnokin 2014 februárjában, még a görög Olympiakos játékosaként jutott 3 találatig.) 

Petres Márk tripla az U14-ben

Nem Scsepovicsé volt az egyetlen vidis mesterhármas ezen a hétvégén a DVSC vendégeként, hiszen pénteken délután U14-es csapatunk a listavezető DVSC-DLA vendégeként lépett pályára az U14-es bajnokság 13. fordulójában, és Petres Márk triplájával 3-1-re nyert a Vidi. Ezzel csapatunk 1 pontra megközelítette az éllovast, Petres pedig immár 17 góllal vezeti a góllövőlistát!

A mesterhármason kívül további érdekességeket, rekordokat hozott a DVSC elleni 2-5-ös sikerünk.

- Ez volt a két csapat történetének leggólgazdagabb összecsapása, hiszen korábban még sosem született 7 találat az élvonalban ebben a párosításban. Az eddigi rekord 6 gól volt, két alkalommal, mindkétszer a mi pályaválasztásunk mellett. 1986-ban Székesfehérváron nyertünk 4-2-re, míg 2016-ban Felcsúton 5-1-re.
- Debrecenben eddig hat alkalommal nyertünk bajnoki meccset - mind a hatszor egy góllal.
- Kettőnél több gólt még sosem szereztünk bajnoki meccsen a DVSC vendégeként.

Szombat estétől az utóbbi két kijelentés immár múlt időben értendő csapatunk remek, 5-2-es idegenbeli sikerének köszönhetően!

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek