RÓLUNK ÍRTÁK

Interjú a Scsepovics-testvérekkel a Csakfoci.hu-n

Stefan Scsepovics Videoton FC-be igazolásával öt év után játszhat ismét egy csapatban a két Scsepovics: Marko és Stefan.

A csakfoci.hu terjedelmes interjút készített a szombaton kezdődő tavaszi szezonnyitóra hangolódva csapatunk szerb testvérpárosával, Marko és Stefan Scsepoviccsal, akik mesélnek a kezdetekről, az együtt töltött belgrádi évekről, a spanyol és görög időszakról és persze a Vidiről is.

Marko, te is megfordultál több jó csapatban, miért alakult úgy, hogy végül az NB I-be igazolsz?

Marko: – Szeretek olyan csapatban játszani, amely a bajnoki címért küzd. A Vidi előtt a belga Mouscronban játszottam, és a bennmaradásért küzdöttünk, nagyon nehéz volt így pályára lépni. Akkor megfogadtam, hogy nem megyek még egyszer ilyen csapathoz. Ráadásul olyan mentalitású játékosokat láttam magam körül, akiknek mindegy volt, hogy nyerünk vagy vesztünk. A Videotontól Garancsi István klubelnök és Kovács Zoltán sportigazgató is felhívott, mindent elmondtak a klubbal kapcsolatban, és úgy gondolom, remek döntést hoztam.

Stefan: – Nekem is volt hasonló élményem, igaz, kicsit más volt. A Getaféval mi féltávnál a nyolcadikak voltunk, majdnem EL-t érő helyen, de aztán egy nagyon rossz félév jött, és kiestünk. Amikor a bajnoki címért küzdesz, azt érzed, hogy nyerhetsz valamit, nem ugyanaz a szituáció, mint amikor „csak” a bennmaradás a tét. Teljesen más az egész. A Videotonnál az edző, Marko Nikolic is azt mondta, hogy mindkettőnket akar, de nagyon meggyőző volt az is, ahogy Kovács Zoltán sportigazgató beszélt a klubról. 28 éves vagyok, nem úgy tekintek erre az igazolásra, hogy sokat léptem hátra. A fociban bármi lehet: remélem, megnyerjük a bajnoki címet, és az európai kupaporondon játszhatunk, így minden jól alakul majd.

Marko, mivel győzted meg a testvéredet, hogy igazoljon ide?

– Nagyon jól szervezett a klub, a szurkolók is kiválóak, és a bajnokságért harcolunk. Ebben a szezonban is nagyon közel voltunk ahhoz, hogy csoportkörbe jussunk, remélem, idén a BL-ben sikerül ez.

Stefan: – Az egyik legfontosabb tényező az volt számomra, hogy itt van a testvérem, aki ismeri a klubot, és nagyon sokat segíthet, de Danko Lazovic személye is számított. Jó, ha ismersz valakit, aki segít beilleszkedni, így könnyebben magadénak érzed a klubot. Szerintem jó döntést hoztam.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el!

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek