INTERJÚ

És egyébként, hogy élsz? - Villámkérdések Stopirának

Rovatunkban nem kizárólag a labdarúgással, a meccsekkel kapcsolatban kérdezzük játékosainkat, hanem a mindennapi életükre, szokásaikra vagyunk kíváncsiak, vagyis olyan dolgokra, amelyek a munka vagy a tanulás mellett mindannyiunk életébe

Sziasztok! Helga vagyok, és igyekszem nektek az eddigiektől kicsit eltérően bemutatni azokat a játékosokat, akiket hétről hétre a Vidi mezében láthattok küzdeni a pályán. Legutóbb Mirko Ivanovszkival, előtte Arturo Álvarezzel beszélgettem, aktuális "áldozatom" pedig Stopira, vágjunk is bele! 

- Mit csinálsz, hova mész, hogyha ki szeretnél kapcsolódni?
Szeretek Playstationnel játszani, és ha van rá időm, szívesen kirándulok, akár vidékre, akár csak itt városon belül.

- Hogyan tartod a kapcsolatot az otthoniakkal?
Az interneten keresztül. Édesanyámmal Viber-en szoktam beszélni, a kislányommal Skype-on, a barátaimmal pedig általában a Facebook-on.

- Gyerekkorodban mi volt a kedvenc rajzfilmed?
Nagyon szerettem a Tom & Jerry-t és a Kengyelfutó Gyalogkakukkot.

- Mi az, ami a legjobban tetszik neked itt Magyarországon?
Leginkább az, ahogy az emberek hozzám viszonyulnak. Akár itt Fehérváron, akár Pesten vagyok, mindenki nagyon kedves és segítőkész velem és ez nagyon nagy szerepet játszik abban, hogy itt Magyarországon igazán otthon tudom érezni magam.

- Mi az a tárgy, ami nélkül úgy érzed, hogy nem tudnál létezni?
A mobiltelefonom. Egyrészt, mivel távol élek a szeretteimtől és a barátaimtól, így csak ezen keresztül tudom tartani velük a kapcsolatot, másrészt úgy gondolom, hogy 2015-ben már az ember nem tud telefon nélkül létezni, rengeteg mindent azon keresztül intéz el.

- Szoktál virágot venni a feleségednek?
Összesen két alkalom jut eszembe, amikor vettem neki virágot, pedig elég régóta együtt vagyunk. Nem mondhatom magam romantikus típusnak, bár néha megpróbálok úgy csinálni, de hamar rájövök, hogy az valójában nem én vagyok.

- Mit tartasz a két legjobb tulajdonságodnak?
Az egyik az, hogy egy nagyon vidám ember vagyok, tényleg mindig jó kedvem van. A másik, hogy próbálok egyfajta optimista gondolkodásmódot és pozitív energiát sugározni a környezetemben lévő emberek felé. Lehet, hogy nem mindig sikerül minden úgy, ahogy az ember szeretné, de ettől még az élet nem áll meg, nincs értelme ezeken a dolgokon keseregni. Ezt próbálom átadni és bármit, amit csinálok, ezzel a pozitív gondolkodással és egy szeretetteljes attitűddel teszem.

- Melyik házimunkát végzed a legszívesebben?
A legjobban főzni szeretek. Ha van egy kis szabadidőm és nem vagyok nagyon fáradt, szinte mindig nekiállok főzni valamit. Az is nagyon fontos számomra, hogy tiszta legyen az otthonom. Ezt még otthonról hoztam az édesanyámtól, aki kisgyerekkorom óta azt tanította, hogy: nincs túl sok mindenünk, ezért amink van, az legyen tiszta.

- Mi az, ami a legjobban hiányzik neked otthonról?
Természetesen elsősorban a családom, de hiányoznak azok az esték is, amit a barátaimmal együtt szoktunk tölteni. Nálunk a kártyajátékoknak nagy hagyománya van, ezért, ha otthon vagyok és van rá lehetőség, szinte minden este összeülünk kártyázni.

- Ha nem focista lennél, akkor milyen munkakörben tudnád elképzelni magad?
Nem igazán tudom, de talán, mivel most is jellemző rám, hogy a barátaimnak sokszor segítek ezt-azt beszerezni, megvásárolni, és mivel édesanyám is a kereskedelemben dolgozik, valószínűleg én is azzal foglalkoznék.

- Van valami meccs előtti bevett szokásod, ami nélkül nem lépsz pályára?
Igen. Az öltözőben, mikor leveszem a keresztet a nyakamból, mindig imádkozom és a pályára lépés előtt is. Ez a másik nyaklánc a kislányomat szimbolizálja, azért hordom, hogy ő valamilyen formában mindig velem legyen. Meccsek előtt ezt is leveszem, és mindig megcsókolom, mielőtt a szekrényembe tenném.

- A magyar specialitások közül mi ízlik a legjobban?
A pörkölt nokedlival.

- Milyen koncertre látogatnál el a legszívesebben?
Konkrét együttest nem tudnék mondani, de az biztos, hogy hip-hop koncertre mennék. Talán Amerikába, valamelyik rapper fellépésére.

- A csapatból kit tartasz a legszórakoztatóbbnak?
Aki állandóan bohóckodik a csapatból az egyértelműen Oliveira. Mi ugye egy nyelvet is beszélünk, így még könnyebb megértenem a humorát. Őt tartom a legnagyobb - jó értelemben vett - bohócnak.

- Melyik filmet láttad utoljára a moziban?
A védelmezőt, Denzel Washingtonnal.

- Van olyan hely a világon, ahova eddig nem sikerült, de mindenképpen szeretnél eljutni?
Igen, Brazíliába, Rio-ba mindenképpen, de persze több ilyen hely is van, Ausztráliát is szívesen megnézném.

- Hogyan szeretnéd látni magad öt év múlva?
Remélhetőleg játszani fogok még. Szoktam azon gondolkodni, hogy mi lesz velem a foci után, de olyankor a sokkal távolabbi jövőt nézem. Öt év múlva mindenképpen focizni szeretnék még.

 

Szerző: Vidi.hu

Fotó: Peka Roland / vidi.hu

További hírek