ELLENFÉL-LES

A másfél hónapja veretlen Fradival találkozunk

Thomas Doll együttese legutóbb október 4-én szenvedett vereséget a bajnokságban. A tabellán jelenleg hatodikok, de mindössze két pontra vannak a dobogó legalsó fokától.

A Ferencváros az előző bajnokságban a bronzérmet szerezte meg, így indulhatott az Európa Ligában, melynek első selejtezőkörében a máltai Sliema Wanderers csapatával találkozott, és összesítésben 3-2-vel jutott a következő fordulóba. A horvát Rijeka kettős győzelemmel (1-0 és 2-1) búcsúztatta a zöldeket, nem tartott tehát sokáig az európai kaland.

A nyáron több meghatározó játékos elhagyta a klubot, többek között Muhamed Besic, Leonardo vagy Julian Jenner. Az érkezési oldalon a legnagyobb fogás egyértelműen Gera Zoltán, aki 10 év angliai légióskodás után tért vissza a Fradiba. Rajta kívül az FTC-t választotta Benjamin Lauth, Emir Dilaver és Roland Lamah is.

Az új szezont egy kecskeméti győzelemmel kezdte Thomas Doll együttese, aztán meglepetésre kikapott Pápán. Az ősz folyamán egyenletesen teljesítettek, de becsúsztak vereségek is, az MTK, az Újpest és a DVTK ellen sem szereztek pontot a zöld-fehérek. Legutóbbi négy meccsükön azonban nem kaptak ki, az előző fordulóban Kispesten nyertek 3-2-re. A csapat legeredményesebb játékosa a 6 gólos Böde Dániel. 

Az elmúlt két szezonban győzött a Fradi Székesfehérváron (a budapesti bajnokikon viszont rendre mi nyertünk), utoljára majdnem egy éve, 2013. december 8-án, 3-2-re. 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek