TUDÓSÍTÁS

Döntetlen a Fradi elleni rangadón

Sok helyzetet kidolgoztunk, de nem sikerült őket gólra váltani. Juhász 150. alkalommal lépett pályára az NB I-ben. 38 ponttal, 5 ponttal a második MTK előtt, az első helyen zártuk az őszi szezont.

Több mint 6000 néző előtt, csípős hidegben kezdődött a Ferencváros elleni rangadó a Sóstói Stadionban vasárnap délután. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Zuglói Családok Átmeneti Otthonában élő gyermekek és a budapesti Csalogány Iskola értelmi fogyatékossággal élő kisdiákjai kísérték be a csapatokat.

"Nem elég a bajusz, figyelj az egészségedre te Manus!" Mondja a Movember Hungary mozgalom szlogenje, amellyel a szervezők a férfiegészségre és elsősorban a prosztatarák megelőzésének fontosságára hívják fel a figyelmet. Székesfehérvár idén második, a Vidi pedig első alkalommal csatlakozott a Movemberhez. Csapatunk (labdaszedő) utánpótlás játékosai ezért movemberes pólóban léptek pályára a meccs előtt.

A meccs kezdőrúgását Gyarmati Endre, Fábiánháza község polgármestere, illetve fia, Gyarmati Gergő végezték el. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település a kezdőrúgással ezúton mondott köszönetet Garancsi Istvánnak, a Vidi tulajdonosának és szüleinek, a Fábiánházáért tett lelkiismeretes munkájukért, illetve tiszteletüket fejezték ki a generációkra visszavezethető fábiánházi labdarúgóknak.

Juhász Rolandot köszöntötte Burcsa Győző, a Vidi klubigazgatója, hiszen védőnk 150. alkalommal lépett ma pályára az NB I-ben.

Gyászszünet előzte meg a kezdő sípszót, a héten elhunyt székesfehérvári jégkorongozóra, Rajz Attilára emlékeztek a jelenlévők. 

A 7. percig kellett várni az első helyzetekre, előbb Lauth 18 méterről leadott lövését védte Calatayud, majd Gyurcsó ugrott ki ziccerben, 13 méterről lőtt, Dibusz bravúrral hárított. Két perccel később Sándor ballal bombázott kapura 17 méterről, a Fradi kapusa megint a helyén volt. A 10. percben Szolnoki beadását Oliveira fejelte fölé 9 méterről. Az erős kezdés után egyre inkább mezőnymunkát láthattak a nézők, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 27. percben Lauth tekerését ütötte ki Calatayud, majd Gera szögletét követően Böde fejesét piszkálta ki a léc alól kapusunk. A 42. percben Gyurcsó szabadrúgását fogta Dibusz, egy perc hosszabbítás után, a 46. percben fújta le a félidőt Farkas Ádám.

A 12 éves Kovács Benedek végezte el a második félidő kezdőrúgását, aki mozgásszervi betegségben szenved. Juhász Roland és Gera Zoltán válogatott mezüket ajánlották fel Benedek műtétének támogatására, amit a kezdőkörben át is adtak a kisfiúnak.

Rögtön helyzettel kezdtünk, Oliveira beadását Nikolics fejelte alig mellé az ötös sarkáról. A 49. percben Gyurcsó szöglete után Juhász elől mentettek, majd Oliveira bombázott mellé 18 méterről. Az 52. percben Sándor remekül indította Gyurcsót, aki nagy helyzetben átemelte a kapus fölött a labdát, de mellé ment végül a próbálkozás.

Négy perc múlva Böde lövését blokkolta Szolnoki, majd Dilaver passza után Lamah pörgetett a kapunk mellé. A 62. percben Kovács éles szögből leadott lövését hárította Dibusz, egy perccel később Gyurcsó szöglete után Sándor fejelt a rövidről, a gólvonalról vágta ki egy védő a labdát. Kovács 30 méterről is próbálkozott a 64. percben, de a zöld-fehérek kapusa biztosan védett. Egy perc múlva Oliveira beadása megpattant egy védőn, Juhász pedig közelről lőhetett, a kapu torkában védett hatalmasat Dibusz. A 73. percben Gyurcsó 23 méterről, középről lőtt kapura egy szabadrúgást, fölé pattant a labda a sorfalról. A 78. percben Álvarez szöglete után Sándor csúsztatott, megint kipattant a kapu elől a labda. Az utolsó 10 percben is alakítottunk ki helyzeteket, de Nikolics közeli lövése és fejese és Álvarez távoli lökete sem jutott túl a Fradi kapusán.

0-0 lett a rangadó vége, csapatunk továbbra is vezeti a tabellát, sőt, mivel az MTK szombaton kikapott, négyről öt pontra növeltük előnyünket. A következő fordulóban Pápára látogatunk.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek