Szombaton a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia edzőpályáin először a Haladás, majd később a Slovan Bratislava ellen lépett pályára csapatunk. Henning Berg pozitívan értékelte azt, hogy a Haladás legerősebb felállása ellen 1-0-ás győzelmet aratott a “délutáni” csapat.

“Örülök, hogy az első keretből minden játékos meccsterhelést kapott, ráadásul néhány fiatal is ismét megmutathatta magát. A Haladás a legjobb csapatával érkezett, elégedett vagyok az ellenük elért eredménnyel. Azt hozzá kell tenni, hogy, azok közül, akik az első mérkőzésen kaptak szerepet, többen kisebb sérüléssel, vagy betegséggel küzdöttek a felkészülés alatt, fontos volt, hogy ők is végigjátszhassanak kilencven percet. Örülök Bódi Ádám góljának is, és összességében is hasznosnak ítélem a szombathelyiek elleni edzőmeccset.”

Vezetőedzőnk az esti, Slovan elleni 2-0-ás győzelemről is kifejtette véleményét.

“Kemény meccs volt, gyors és erős ellenféllel kerültünk szembe. Fontos volt, hogy ezt kezelni tudjuk és az is, hogy a saját játékunkat is csiszoljuk. Két nagyon szép gólt szereztünk, a meccs végén még többet is lőhettünk volna, de reálisan nézve azért ez egy szoros mérkőzés volt, hiszen ellenfelünknek is megvoltak a helyzetei. Ezzel együtt is rendben volt a védekezésünk, fontos kilencven percet kapott mindenki a bajnoki rajt előtt.”



Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője csapata egygólos veresége után:

"Nagyon örülök annak, hogy füvön tudtunk játszani, ezúton is köszönjük a házigazdáknak. Az elmúlt napokban műfüvön edzettünk, a meccs elején talán ez szokatlan volt. A meccs elejét jól kezdte a Vidi, mi belealudtunk a kezdésbe, de a huszadik percre felvettük a ritmust. Ezt követően egy tartalmas, jó játék alakult ki és nekünk volt több helyzetünk. Hiányzott azért még a dinamika és a frissesség, ez látszott a befejezéséknél, valamint számítunk még egy olyan támadóra, aki az ilyen helyzeteket gólra tudja váltani. Játékban egyébként a meccs második részében talán többet is kaptam, mint amit vártam, de négy-öt ilyen helyzetből gólt, gólokat kellene szereznünk. Az viszont nem lehet kérdés, hogy ma is igazi csapatként működött a Haladás, ez pedig örömmel tölt el, de természetesen van még hová fejlődnünk."



Ivan Vukomanovics, a Slovan szerb mestere csapata kétgólos veresége után:

“Azt hiszem, a Videoton FC jelenleg valamivel magasabb szintet képvisel, de azon dolgozunk a stábommal együtt, hogy minél gyorsabban fejlődni tudjunk mi is. Sok új játékos érkezett, most azon vagyunk, hogy a domináns játékstílust megvalósítsuk - bár úgy gondolom, Szlovákiában már most is a Slovan játssza az egyik legdominánsabb futballt. Erős ellenféllel szerettünk volna játszani egy héttel a start előtt, ebben nem is kellet csalódnunk, tudtuk, hogy a Vidi Magyarország egyik legjobb csapata. Olyan játékosai vannak, akik egy-egy megmozdulással képesek mérkőzéseket eldönteni. Mi mindent megpróbáltunk, kitettük minden tudásunkat a pályára. Meg is voltak a lehetőségek, de ma nem sikerült betalálnunk, sajnálom, hogy vereség lett a vége, de legalább láttuk, miket kell kijavítanunk a bajnoki rajtig.”