Simut Mario

magyar

Simut Mario teljes név

2003. 09. 23. születési év

Nagyvárad születési hely

.
Védő
#16

Simut Mario Lucas 2003. szeptember 23-án született Nagyváradon. A 186 centiméter magas játékos szülővárosában ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, kezdetben a Soimii Oradea, majd másik két helyi klub, az FC Bihor és a Viitorul Oradea utánpótlásában futballozott.

2017-ben igazolt az angliai Long Lane JFC-hez, majd a Welling United FC utánpótlásában pallérozódott. Edzett és barátságos mérkőzéseken pályára lépett a West Ham United utánpótlásában is, de végül adminisztratív okok miatt nem sikerült leigazolnia őt a londoni csapatnak.

2022 januárjában igazolta le a másodosztályú Szombathelyi Haladás, ahol az elmúlt két évben 48 NB II-es bajnokin lépett pályára, ezeken 4 gólt szerzett és 3 gólpassz adott. A magyar és román állampolgársággal is rendelkező játékos a magyar U19-es válogatottban 2021-ben, az U21-esben 2022-ben mutatkozott be, eddig hét mérkőzésen viselhette a korosztályos válogatottakban a címeres mezt. Simut Mario Lucas fő posztja, a jobbhátvéd mellett a pálya több részén is bevethető, szerepelt már jobbszélsőként és támadó középpályásként is.

  • 20 éves kora

Legutóbbi hírek

Simut Mario

Simut Mario

Védő

Szerencsejáték Zrt. Adidas