VIDI-PUSKÁS AKADÉMIA

Vezetőedzői értékelések

Bartosz Grzelak és Hornyák Zsolt nyilatkozott a lefújás után.

Bartosz Grzelak:

“Korán betaláltunk, ez nagyon fontos volt számunkra. Kicsit túl mélyre visszahúzodtunk utána, rövid ideig tartottak a labdabirtoklásaink, ez nem volt tervezett. Balázs büntetőt védett, ez mondhatni hárompontos hárítás volt, és sikerült megszereznünk a második gólt is. A második félidőt úgy kezdtük, mintha 0-0 lenne az állás, de ebben a játékrészben Colley állandó veszély volt, gólt is szerzett és a Puskás játékosai is megmutatták egyéni képességeiket. Viszont beleálltunk a meccsbe és sikerült a harmadik góllal lezárni a meccset. Nem csak a kezdőkkel, hanem a cserékkel is nagyon elégedett vagyok, mindenki remek mentalitással hozta le a mai mérkőzést.”

Karamoko beállításáról és Christensen remek játékáról külön is kérdezték vezetőedzőnket a sajtótájékoztatón.

“Úgy éreztem, hogy kell egy más típusú támadó a Puskás középső védői ellen, mert Kenan Kodro és Szabó Levi hasonló stílusú játékosok. Karamokónak nagy erőssége a kontrajáték, valamint ekkor változtattunk egy kicsit azon is, hogy Jonathan Levit ne csak egy, hanem két ember vegye fel, ma mondhatni szerencsés edző vagyok, mert ezek a döntések bejöttek. Christensennek volt már pár jó meccse, amikor hasznos játékosunk volt. Egy nyugodt játékosról volt szó, aki jól indítja el például az ellentámadásokat és jó helyzetbe hozza a többieket, de ma remek gólpasszt adott és szép gólt is rúgott. Egy még mindig fiatal játékosról van szó, akin látni lehet a folyamatos fejlődést.”

A csapat a találkozó után a dobogó harmadik fokán áll, természetesen ez is szóba került.

“Mindig hittem a csapat képességében. Úgy állunk neki minden hétnek, hogy nyerjünk meccseket, most sikeresen szereplünk, de szerénynek kell lennünk és a földön kell maradnunk. Ma Tóth Balázs védése nagyon fontos volt, az Újpest ellen is volt az ellenfélnek nagy helyzete, ami épphogy elkerülte a kaput, szóval most ezek a momentumok is velünk vannak. Sajnálom, hogy csak unalmas válasszal tudok szolgálni, de tényleg minden héten az előttünk álló meccsre készülünk. De, természetesen ma lehet ünnepelni és örülni a három pontnak.”

Hornyák Zsolt:

“Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez. Mi nagyon rosszul kezdtük, az első labdáink egyáltalán nem sikerültek, hiányzott a magabiztosság, könnyen előnybe került az ellenfél. Ezt követően volt egy büntetőnk, amelyet Plsek kihagyott, volt egy kapáslövésünk, amelybe nem sikerült megfelelő erőt tenni, majd az előbb említett játékos belehibázott még egyet és máris 2-0 volt oda. Egyáltalán nem úgy sikerült az első félidő, ahogyan terveztük, a hosszú labdáinkat lekontrázta a Vidi. A szünetben beleváltottunk kettőt, középre Plsek helyett Levi jött, a szélen pedig Sosialo helyett Slagveer. Érezhetően jobbak voltunk ezt követően, nagyon aktívak voltunk, nagyon sok beadás érkezett, kapufát is lőttünk, 2-1-nél pedig azt éreztem, hogy vissza tudunk jönni a meccsbe. Majd egy alap labdakihozatalba is belehibáztunk és kaptunk egy jogos 11-est. Ott el is dőlt a mérkőzés.”

Szerző: fehervarfc.hu

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek