KISVÁRDA - VIDI

Öt érdekesség

Rendre gólgazdag bajnokikat játszunk a Kisvárdával, 17 NB I-es bajnokin 54 gól született a két csapat párharcában.

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában vasárnap 15:15-től a Kisvárda ellen lép pályára csapatunk a Várkerti Stadionban. A találkozóra való ráhangolódáshoz öt érdekességet gyűjtöttünk össze.

1. Örökmérleg

A tizennyolcadik élvonalbeli mérkőzésére készül csapatunk a Kisvárda ellen, a két együttes 2018 óta íródó közös, NB I-es történelmében nagy fölényben vannak a Vidi-sikerek. Az eddigi bajnokikon tizenegyszer győztünk, háromszor született döntetlen, háromszor pedig a szabolcsiak örülhettek.

2. Cél a "három hármas"

A két csapat eddigi közös történelmében hazai pályán makulátlan a Vidi mérlege: 9 mérkőzésen 9 győzelem. Az idegenbeli mutató már kiegyenlítetebb, az eddigi 8 meccsen 2 fehérvári győzelem mellett 3 döntetlen és 3 vereség született. A cél így nem is lehet más, mint vasárnap délután az idegenbeli mérleget "három hármassá" alakítani, azaz megszerezni a harmadik kisvárdai győzelmünket.

3. Még csak hat éve íródó, de gólgazdag NB I-es párharc

A két csapat eddigi 17 NB I-es mérkőzésén összesen 54 gól esett, ami több, mint 3 gólos meccsenkénti átlagot jelent. A párharc leggólgazdagabb, nyolc találatot hozó bajnokija egy 2022 áprilisi mérkőzés, ami egy nagy fordításról is emlékezetes maradt. A 12. percben már 3-0-ra vezetett a vendégcsapat Sóstón, de gyorsan jöttek a válaszok, a 18. minutumban Nikolics és Funsho góljainak köszönhetően már 2-3 állt az eredményjelzőn, a második játékrészben aztán Zulj, Kodro és Nikolics góljaival végül magabiztos, 5-3-as győzelmet aratott csapatunk.

A legnagyobb Kisvárda elleni győzelmet 2018. július 21-én, a felcsúti Pancho Arénában arattuk, amikor Danko Lazovics, Juhász Roland, Marko Scsepovics és Stefan Scsepovics góljaival nyert 4-0-ra a Marko Nikolics vezette Vidi.

A Vidi-Kisvárda párharcok góllövőlistáját Nikolics Nemanja vezeti négy góllal, őt Bamgboye Funsho és Kenan Kodro, valamint kisvárdai részről Driton Camaj követi három-három találattal.

4. Egy szezon, négy vezetőedző Kisvárdán

A 2023/2024-es szezont Milos Kruscsiccsal kezdték a szabolcsiak, őt a 3. fordulót követően ideiglenesen a várdaiak NB III-as csapatának vezetőedzője, Gerliczki Máté váltotta. Újabb három forduló elteltével Mátyus János érkezett 2023. szeptember elején, aki hat bajnokin irányította a Kisvárdát. Lemondását követően 2023. november 8-a óta Feczkó Tamás felel a szakmai munkáért.

5. A dátum: április 28.

A múltban több remek mérkőzést is játszottunk ezen a napon. Az 1962/1963-as szezonban, az NB II-ben a Székesfehérvári VT Vasas néven szereplő csapatunk Janecz Sándor duplájának, továbbá Bobory Béla és Kárász Endre találatainak köszönhetően 4-0-ra kiütötte a ZTE együttesét.

1985-ben, négy nappal a Zseljeznicsar ellen a hajrában kivívott UEFA-kupa továbbjutás után NB I-es bajnokin, idegenben vertük 2-0-ra a Szombathelyi Haladás csapatát Vadász Imre és Borsányi István góljaival.

2015-ben a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján a Szusza Ferenc Stadionban 4-1-re legyőztük az Újpest csapatát. Nikolics Nemanja két góllal, Feczesin Róbert és Filipe Oliveira egy-egy találattal vette ki részét a sikerből.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek