ELLENFÉL-LES

Kecskeméten kezdjük az új bajnoki szezont

A KTE az előző idényben a 6. helyen végzett az OTP Bank Ligában, a vasárnapi szezonnyitó lesz a két csapat 21. egymás elleni NB I-es bajnokija.

Vasárnap 18:50-től a Kecskeméti TE otthonában lép pályára csapatunk. Ez lesz a két együttes 21. egymás elleni élvonalbeli bajnokija. Az eddigi 20 találkozóból tízet megnyertünk, három döntetlen mellett hét alkalommal vereséget szenvedtünk. A gólkülönbség 36-26 a javunkra, ez meccsenkénti hármas gólátlagot jelent. Az előző idényben kétszer játszottunk a Kecskeméttel idegenben, egyszer 1-0-ra kikaptunk, egyszer pedig 1-0-ra nyertünk, a Sóstói Stadionban pedig egy fordulatos, gólgazdag meccsen 3-3-as döntetlen született.

A hírös város csapata a 2014/2015-ös szezonban Bekő Balázs irányításával a 9. helyen végzett ugyan, de NB I-es licenc hiányában nem indíthatott csapatot a KTE, a névhasználati joggal rendelkező kft. gyakorlatilag megszűnt. Kecskeméten a KLC-KTE SI felnőtt csapata maradt a legmagasabb osztályú együttes, ez a megye I-es bajnokságot, tehát a negyedosztályt jelentette. 2016 telén megalakult a Kecskeméti LC Kft., mely teljes mértékben átvette a felnőtt együttes működtetését a sportiskolától, majd 2017 nyarán 100 százalékos tulajdonrészt szerzett a cégben a Horváth Építőmester Zrt. (HÉP).

2016-ban a negyedik helyen zárt az együttes, 2017-ben nagy csatában szorult a második helyre a KLC, 2018-ban azonban szinte hibátlan teljesítménnyel bajnoki címet sikerült nyerniük, majd a Hajdúböszörmény elleni sikeres osztályozó után a csapat feljutott az NB III-ba, ahol a 2020/2021-es szezonban az Iváncsa mögött a második helyen végzett, azonban mivel a Fejér vármegyei együttes nem vállalta az NB II-t, így a Kecskemét indulhatott a 2021/2022-es szezonban a másodosztályban. Óriási meglepetésre - a Vasas mögött - a második helyen végzett a KTE az NB II-ben, így két év alatt az NB III-ból az NB I-be jutottak a lila-fehérek, ahol aztán a csoda tovább folytatódott, hiszen a feljutás követően az NB I-ben is ezüstérmes lett a Kecskemét, míg az előző idényben a 6. helyen végeztek a lila-fehérek.

13 évvel ezelőtt, 2011-ben a Kecskeméti TE ellen játszottunk Magyar Kupa-döntőt, az első bajnokcsapatunk 3-2-es vereséget szenvedett azon a találkozón.

15 esztendővel ezelőtt pedig ugyancsak Kecskeméten kezdtük a bajnokságot - nem is akárhogy! A mieink egy máig felejthetetlen találkozón 6-3-ra nyertek a Széktói Stadionban.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KECSKEMÉTI TE-NÉL
Érkezők: Kotula Máté (Kolorcity Kazincbarcika, szabadon igazolhatóként), Kovács Barnabás (Zalaegerszegi TE FC), Pálfi Kristóf (Dorog), Papp Milán (Kolorcity Kazincbarcika), Vattay Márton (Putnok FC)
Távozók: Fadgyas Tamás (Kolorcity Kazincbarcika), Grünvald Attila (Tiszakécske, kölcsön után végleg), Kiss Bence (Zalaegerszegi TE FC, kölcsön után végleg)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Horváth Krisztofer (Torino FC – Olaszország), Iyinbor Patrick (Ferencváros), Nagy Olivér (Ferencváros), Szendrei Ákos (DAC 1904 – Szlovákia)
Forrás: Nemzeti Sport

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek