KOVÁCS MÁTYÁS

"Nagyon nehéz Kecskeméten játszani, de szeretnénk jól kezdeni a bajnokságot is"

Kovács Mátyás a Sumqayit ellen mutatkozott be tétmeccsen csapatunkban. Az azerbajdzsáni mérkőzésről és a Kecskemét elleni bajnoki nyitány előtti várakozásról is nyilatkozott honlapunknak.

Hosszú utazást követően érkeztetek meg Azerbajdzsánba, hogyan tudtatok felkészülni a mérkőzésre?

Miután felszálltunk a repülőre, csak fejben tudtunk a Sumqayit elleni meccsre készülni, hiszen fizikálisan nem nagyon volt rá lehetőségünk. Úgy gondolom, a csapat sikeresen átvészelte az utazási nehézségeket, örülök, hogy győzelemmel tudtunk kezdeni a Konferencia Ligában.

A mérkőzés eleje az azerieké volt, mi volt az oka a nehezebb kezdésnek?

Valóban nehezen indult számunkra az összecsapás, nem voltunk frissek, ami betudható a hosszú utazásnak. Húsz perc után belerázódtunk, talán felrázott minket a bekapott gól, a kiállítás után pedig már uraltuk a mérkőzést.

A második félidő 57. percében szálltál be a meccsbe. Hogy érezted magad életed első Konferencia Liga-mérkőzésén?

Nagyon jól éreztem magam a pályán, örülök, hogy bemutatkozhattam a Vidi színeiben. Annak pedig még jobban, hogy győzelemmel zártuk az azerbajdzsáni túrát.

Pihenésre nincs idő, vasárnap Kecskeméten megkezdődik számunkra a bajnokság is. Mire számítasz az NB I-es nyitányon?

Természetesen győzni szeretnénk a KTE ellen, de ez egyáltalán nem lesz könnyű feladat. Nagyon nehéz Kecskeméten játszani, nemcsak az erős ellenfél és a hangulat miatt, de a múltban a pálya sem volt a legmegfelelőbb a játékra. Az új gyepszőnyeggel legalább utóbbi megváltozik. Megpróbálunk felfrissülni vasárnapig, kipihenni magunkat, hogy száz százalékosan tudjunk beleállni ebbe a mérkőzésbe, és jól kezdjük a bajnokságot is.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek