NŐI NB II

Hétgólos meccsen maradtunk pont nélkül a Budafok ellen

Női csapatunk gyorsan három gólos előnyre tett szert szombati bajnokiján, azonban a vendégek a második játékrészben megfordították a meccset.

Az NB II Nyugati csoportjának 2. fordulójában a múlt héten, Sopronban 3-0-s győzelmet arató női együttesünk a bajnoki idényt egy döntetlennel kezdő Budafokot fogadta Sóstón. Andorka Péter vezetőedző a Czuczai - Mihályi, Zuggó, Tóth A., Gergics - Kozma - Kovács L., Szombati, Szabó B., Fábián - Németh N. kezdő tizenegyet küldte a pályára.

Női NB II. Nyugati csoport, 2024-2025, Őszi idény, 2. forduló

7 szeptember szombat

Fehérvár FC
  • Szabó
  • Németh
  • Gergics

3-4

Fehérvár FC Edzőközpont Székesfehérvár

Budafoki LC
  • Terhes
  • Őri
  • Király
  • Király

Fehérvár FC

Czuczai Daniella - Mihályi Dorka, Zuggó Boglárka, Tóth Alexandra (Csilléry Kata Boróka 64'), Gergics Miléna - Kovács Liza (Kálmán Flóra 84'), Szombati Katalin (Talyán Mária 79'), Kozma Réka, Szabó Bernadett, Fábián Virág (Simon Fanni 64') - Németh Noémi (Juhász 84')

Budafoki LC

Csákány Fanni - Bor Csenge, Petőfi Bori, Kolarik Laura, Galambos Vivien, Terhes Flóra, Tarpataki Nóra, Király Ramóna, Őri Boglárka, Hadas Panna, Pavlik Júlia


A mieink remekül kezdték a mérkőzést, a 9. percben Szabó Bernadett a tizenhatoson kívülről látványos góllal vette be a budafokiak kapuját, négy perccel később pedig Németh Noémi érkezett pontosan egy beadásra és megduplázta előnyünket. A játékrész derekán már 3-0-ra vezettünk, Szabó szögletét Gergics Miléna fejelte a hálóba. Nem sokkal később Terhes góljával szépítettek a vendégek, így 3-1-es állással mentek pihenőre a csapatok.

A második félidő hajrája sajnos nem az elképzeléseink szerint alakult: a 69. percben Őri révén jött a második budafoki gól, majd a 72. és a 76. minutumban Király duplájával előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették a vendégek. Ezt követően már nem változott az eredmény, így remek első félidei teljesítményünk ellenére pont nélkül maradtunk, a Budafok 4-3-ra nyert Sóstón.

Csapatunk a jövő heti fordulóban szabadnapos lesz, legközelebb két hét múlva, a Kelen ellen lépünk pályára.

+20 kép megtekintése

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek