TUDÓSÍTÁS

Értékes pont a Puskás Akadémia otthonában

Tóth Balázs bravúrokkal járult hozzá a pontszerzéshez a PAFC ellen.

A válogatott szünetet követően csapatunk nagypéntek este Felcsúton lépett pályára. Bartosz Grzelak vezetőedző az alábbi tizenegy játékosnak szavazott bizalmat a kezdőben: Tóth - Bese, Fiola, Serafimov, Gergényi, Schön - Sigér, Csongvai, Christensen - Stefanelli, Gradisar.

OTP Bank Liga, 2023-2024, Tavaszi szezon, 26. forduló

29 március péntek

Puskás Akadémia FC

0-0

Pancho Aréna Felcsút

Fehérvár FC

Puskás Akadémia FC

Pécsi Ármin - Komáromi György, Colley Lamin (Puljic Jakov 84'), Levi Jonathan (Nissila Urho 87'), Slagveer Luciano (Corbu Marius 65'), Golla Wojciech, Plsek Jakub, Stronati Patrizio, Szolnoki Roland, Maceiras Quentin, Nagy Zsolt

Fehérvár FC

Tóth Balázs - Bese Barnabás, Fiola Attila, Nikola Serafimov, Gergényi Bence, Schön Szabolcs - Sigér Dávid, Csongvai Áron, Tobias Christensen - Nejc Gradisar (Tóth Tamás Vid 76'), Stefanelli Nicolas (Katona Mátyás 84')

Játékvezetők
Erdös József

Erdös József

Bornemissza Norbert, Garai Péter, Antal Péter

A Vidit rengeteg szurkoló kísérte el nagypénteken Felcsútra.

Negyedórát kellett várni az első gólhelyzetre, ekkor egy szélről érkező beadást Komáromi fejelt kapura nyolc méterről, Tóth nagyot védett vetődve. Egy perccel később Komáromi fejelte vissza a 16-oson belül a labdát Colleynak, aki közelről kapura fejelt, Tóth a levegőben úszva a kapufára paskolta a játékszert, amely végig gurult a gólvonalon, végül szögletre mentettek a védők. A 20. percben Serafimov háttal a hazai kapunak húzta vissza a labdát, amely azonban célt tévesztett.

A 24. minutumban Szolnoki ugratta ki jó labdával Levit, aki a kivetődő Tóth mellett elvitte azt, de kisodródott, beadását pedig védőink kifejelték a mezőnybe. A túloldalon Schön élesen kapu elé belőtt labdájáról Bese és Stefanelli is lemaradt az ötösön belül. A 33. percben a válogatottban legutóbb gólt szerző Nagy Zsolt lőtt kapu fölé 16 méterről. Három perccel később Stefanelli kapott remek labdát, 16 méteres lövése azonban jócskán kapu mellé ment. Az első játékrész végén még Komáromi 21 méterről bombázott kapura, Tóth ezúttal is szépen védett.

Szünetben egyik edző sem cserélt, a játék képe pedig nem sokat változott, továbbra is a hazai csapat futballozott veszélyesebben. Az 51. és az 54. percben is Levi tekert veszélyesen kapura egy szabadrúgást, mindkét alkalommal Tóth bravúrral védett.

A másik oldalon előbb Sigér veszélyeztetett, lövése egy védőről pattant szögletre, majd a sarokrúgást követően Serafimov bólintott kapu mellé. A 70. percben Gradisar veszélyeztetett 23 méterről, lövése azonban kapu fölé szállt. A ráadás utolsó percében Christensen tekert kapura, de Pécsi magabiztosan védett, így végül nem született gól, amivel megőriztük hatpontos előnyünket a tabellán a Puskás Akadémia előtt.

Csapatunk a következő fordulóban a Mezőkövesd Zsóryt látja vendégül a Sóstói Stadionban április 6-án, szombaton délután.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek