ELLENFÉL-LES

Az 5. helyezett DVSC ellen játsszuk a szezon utolsó idegenbeli meccsét

Az előző fordulóban vasárnapi ellenfelünk négygólos vereséget szenvedett az FTC otthonában, mi pedig ugyanilyen arányban nyertünk az MTK ellen.

Vasárnap este 19:30-kor játsszuk az idei szezon utolsó idegenbeli bajnoki mérkőzését. Az ötödik helyen álló DVSC otthonába látogatunk, ahol a legutóbbi három bajnokinkon pont nélkül maradtunk.

A vasárnapi lesz a két csapat 89. egymás elleni bajnokija a legmagasabb osztályban, az eddigi 88 találkozóból 36-ot megnyertünk, 18 döntetlen mellett 34 debreceni siker született. A gólkülönbség 119-114 a Loki javára.

OTP Bank Liga, 2023-2024, Tavaszi szezon, 32. forduló

12 május vasárnap

OTP Bank Liga
Debreceni VSC
  • Dreskovic

1-0

Nagyerdei Stadion Debrecen

Fehérvár FC

Debreceni VSC

Megyeri Balázs - Dzsudzsák Balázs (Romanchuk Oleksandr 85'), Ferenczi János, Szuhodovszki Soma (Loncar Stefan 67'), Dreskovic Meldin, Bárány Donát (Szécsi Márk 67'), Ojediran Hamzat Basit, Vajda Botond (Bódi Ádám 80'), Baranyai Nimród, Lagator Dusan, Domingues Brandon José (Kocsis Dominik 80')

Fehérvár FC

Tóth Balázs - Bese Barnabás, Spandler Csaba, Nikola Serafimov, Gergényi Bence, Schön Szabolcs - Sigér Dávid (Nejc Gradisar 78'), Csongvai Áron, Tobias Christensen - Mamoudou Karamoko (Pető Milán 84'), Katona Mátyás (Stefanelli Nicolas 67')

Játékvezetők
Bognár Tamás

Bognár Tamás

Albert István, Kóbor Péter, Bogár Gergő

A DVSC pályaválasztása mellett 1980 és 2013 között 32 bajnokit játszottunk és ebből mindössze hármat sikerült megnyernünk, 7 döntetlen mellett 22 vereséget szenvedtünk a Debrecen régi stadionjában. Az elmúlt tíz évben aztán nagyot változott a világ, hiszen a 2014-ben átadott Nagyerdei Stadionban eddig 11 alkalommal játszottunk NB I-es bajnokit a DVSC ellen, és ezekből hatot megnyertünk, kétszer döntetlent született és mindössze háromszor kaptunk ki.

Vasárnapi ellenfelünk a tabella ötödik helyén áll 13 győzelemmel, 6 döntetlennel és 12 vereséggel. A legutóbbi fordulóban 5-1-es vereséget szenvedett a Loki a bajnok FTC otthonában, ezzel eldőlt, hogy a dobogós helyezésről már biztos, hogy le kell mondania a DVSC-nek, a nemzetközi kupaszereplés pedig csak abban az esetben jöhet össze a csapatnak, ha az utolsó két fordulóban - ellenünk és a jelenleg 4. helyen álló PAFC ellen - 6 pontot szerez, a PAFC pedig maximum egyet.

A debreceni csapat legeredményesebb játékosa a bajnokságban a nyolcgólos Bárány Donát.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek