ELLENFÉL-LES

A kieső helyen álló DVSC látogat szombaton Sóstóra

Ellenfelünk - hozzánk hasonlóan - a legutóbbi négy bajnokiján pont nélkül maradt. A debreceni együttes úgy érkezik Székesfehérvárra, hogy hét elején a játékosok és a szakmai stáb tagjai ultimátumot kaptak a vezetőségtől.

Szombaton 17:15-kor a kieső helyen álló DVSC látogat a Sóstói Stadionba. Ez lesz a két csapat 90. egymás elleni bajnokija a legmagasabb osztályban, az eddigi 89 találkozóból 36-ot megnyertünk, 18 döntetlen mellett 35 debreceni siker született. A gólkülönbség 120-114 a Loki javára. A Vidi pályaválasztása mellett eddig 45 élvonalbeli találkozót játszott egymás ellen a két csapat: 9 vendégsiker és 9 döntetlen mellett 27 Vidi-győzelem született, vagyis hatalmas a hazai fölény.

A Loki Srdjan Blagojevic vezetőedző irányításával kezdte a szezont. Az első fordulóban az FTC-t fogadták volna a Nagyerdőben, de az a találkozót későbbi időpontra halasztották, a 2. fordulóban pedig az újonc ETO otthonába látogattak, ahol magabiztos, 3-0-s győzelmet arattak. A folytatás viszont nem sikerült jól, Kecskeméten ugyan még pontot szereztek Dzsudzsákék (KTE - DVSC 1-1), utána viszont hazai pályán 1-0-ra kikaptak a DVTK-tól, majd Újpesten 3-0-s vereséget szenvedtek. Ezt követően megköszönték Blagojevic munkáját és ideiglenesen Dombi Tibort nevezték ki edzőnek, akinek irányításával 3-1-re nyertek hazai pályán a ZTE ellen. Ez volt azonban az utolsó pontszerzése a piros-fehéreknek, az új vezetőedző, Máté Csaba irányításával ugyanis mind a négy bajnokijukat elveszették a hajdúságiak (Nyíregyháza - DVSC 3-2, DVSC - MTK 2-3, PAFC - DVSC 1-0, DVSC - Paks 0-5).

A múlt heti, hazai kiütéses vereség nem maradt következmények nélkül: hivatalos honlapján arról adott tájékoztatást a DVSC vezetősége, hogy "az elmúlt hetek eredménytelensége és az utolsó, vállalhatatlan mérkőzés után hétfőn a többségi tulajdonos képviselői és a klub vezetői értékelték a helyzetet, és szankciókról, valamint a jövőbeli klubműködésről is hoztak döntéseket. Az egyik ilyen döntés az, hogy a klub a játékosok és az edzők előre meghatározott, bizonyos célok elérése esetén járó keretéből egy konkrét összeget visszatart, amihez csak akkor juthatnak hozzá, ha a szombati bajnokin legyőzik idegenben a Székesfehérvárt, valamint utána sikerrel veszik a mezőkövesdi kupamérkőzés jelentette akadályt is. Amennyiben ez nem következik be, az összeget jótékonysági célokra ajánlják fel. Az edzői stáb munkáját illetően a fehérvári bajnoki és a mezőkövesdi kupamérkőzés után, összességében értékel a klubvezetés, a játékosok felé támasztott követelményekkel összhangban lévő, komoly elvárásokat kommunikálták feléjük. Ugyanakkor a szakmai stáb szabad kezet kapott abban, hogy ha bármilyen szakmai vagy egyéb okból kifolyólag szankciót alkalmazna, azt a vezetők támogatni fogják."

Mindez azt jelenti, hogy feltehetően egy extrán motivált debreceni együttest látunk vendégül szombat este, azonban biztos, hogy nálunk sem lesznek motivációs gondok, hiszen legutóbb az FTC otthonában is méltó ellenfelei voltunk a bajnoki címvédőnek és kis szerencsével "pontosan" térhettünk volna haza a Groupama Arénából.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek