EXKLUZÍV

Vidi-Facebook: Exkluzív képgaléria Podgoricáról

Ma délelőtt feltérképeztük Montenegró fővárosát, exkluzív képgalériánkat megtekintheti a Facebookon!

A mérkőzés napján csapatunk délelőtt 10:30-kor reggelizett, majd a játékosok 13:30-ig csendespihenőre vonultak. Fél kettőkor szolgálták fel az ebédet, ebéd után pedig már a mérkőzésre készülődnek labdarúgóink. 15 órakor José Gomes még egy rövid taktikai eligazítást tart, majd pontban 15:55-kor indul el a csapat busza a szállásról a mérkőzés helyszínére.

Míg délelőtt a játékosok pihentek, mi taxiba pattantunk, és feltérképeztük Podgoricát. Sofőrünk először a város melletti hegyre vitt bennünket, ahonnan csodás panoráma tárult elénk. Mivel nagyon szép, napsütéses, tiszta idő van Montenegróban, ezért a hegyről a közeli Albániába is el lehetett látni. Ezt követően az óváros felé vettük az irányt. Szembetűnő, hogy mennyire kétarcú Montenegró fővárosa. Remekül megférnek egymás mellett a régi, már-már romos állapotban lévő épületek, és a vadonatúj, néhány éve épített, kívül-belül igényesnek nevezhető lakóparkok.

Az építkezések a városban jelenleg is gőzerővel zajlanak, szinte bármerre nézünk, hatalmas daruk magasodnak az épületek fölé.

A helyi emberek roppant barátságosak. Érezhet rajtuk, hogy szeretik a labdarúgást. A Videoton neve is sokak számára ismerősen cseng. Sokaknak egyből a 85-ös UEFA-menetelésünk ugrott be - ez nem is csoda, hiszen két jugoszláv csapatot is legyőztünk az akkori sorozatban. Sokak pedig a Videoton nevét Bozsoviccsal azonosították. Mint kiderült, ő az egyik legnépszerűbb labdarúgó Montenegróban, azonban sokan tőlünk tudták meg, hogy Oroszországban folytatja a pályafutását. 

Ami még szembetűnő, hogy nagyon kevesen használják az internetet Montenegróban. A Mladost Podgoricának például még hivatalos honlapja sincs, de mobilinternetet sem volt egyszerű beszereznünk annak ellenére sem, hogy jelen van az országban a T-Mobil és a Telenor is.

Hivatalos Facebook-oldalunkon megtekintheti a városban készült képeinkből összeállított képgalériát, így egy kicsit Ön is közelebb kerülhet Podgoricához. Ahhoz a városhoz, ahol ma 17:30-kor a Mladost ellen lép pályára a Vidi.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek