OMONOIA - VIDI

Vezetőedzői értékelések

Az Omonoia FC elleni 1-0-s vereség után vezetőedzőnk, Pető Tamás és a ciprusi csapat litván szakvezetője, Valdas Dambrauskas értékelte az összecsapást.

Pető Tamás:

"Azt kaptuk, amire számítottunk, az Omonoia nagyon jó csapat, a keretében kiváló játékosok szerepelnek és fel is készültek belőlünk. Amire mi készültünk, a szélről érkező beadásokra és az egy az egy elleni játékokra, azt nagyrészt sikerült levédekeznünk. Az első 15 percben nagy nyomást helyeztek ránk, azt sikerült túlélnünk. Voltak az első félidőnek olyan periódusai, amikor átvettük az irányítást. Ettől függetlenül be kell vallani, hogy szerencsénk is volt, hiszen sok helyzetet alakított ki a ciprusi csapat. A második félidőben két olyan játékost kellett becserélnünk, akik két napja vannak velünk, ebben volt egy kis rizikó, de úgy gondolom, hogy mindketten nagyon jól teljesítettek. A második félidőben is nagy nyomás nehezedett ránk és az egyetlen hibánkat, amikor nem tudtunk levédekezni egy beadást, könyörtelenül kihasználta az Omonoia. Összességében nagyon elégedett vagyok a csapatommal, főleg azt figyelembe véve, hogy előző nap 16 órát utaztunk. Büszke vagyok minden játékosomra, szerintem kihoztuk ebből a meccsből a maximumot. Jó eredményt értünk el idegenben, nyitott a továbbjutás kérdése, minden Sóstón dől majd el."

Valdas Dambrauskas:

“Ha “csak” 1-0-ra is, de nagyon fontos, hogy nyertünk, és a célunk az, hogy a visszavágón kiharcoljuk a továbbjutást. Sok lehetőséget alakítottunk ki, de sajnos csak egyet sikerült gólra váltanunk, annak viszont örülök, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót. A Fehérvár nagyon ambiciózus csapat, védekezésben kompaktak voltak. Teljesen más mérkőzésre számítok jövő szerdán Fehérváron, egyrészt ellenfelünk hazai pályán játszik majd, másrészt azt gondolom, játékban is másra számíthatunk majd tőlük. Okosan kell majd játszanunk, valamint az ellentámadások fontosságára is figyelnünk kell majd.”

Szerző: fehervarfc.hu

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek