FC BASEL - VIDEOTON FC 1-0 (0-0)

Vereségünk ellenére továbbra is a második helyen állunk a csoportban

Csapatunk szenzációsan küzdött egész mérkőzésen, azonban a 79. percben Streller eldöntötte a 3 pont sorsát. Folytatás november 22-én.

Az Európa Liga "G" csoportjának 4. fordulójában annak az FC Baselnak az otthonába látogattunk, ahol az előző idényben, a Bajnokok Ligája csoportkörében a Manchester United 2-1-re, a nyolcaddöntő első mérkőzésén pedig a Bayern München 1-0-ra kapott ki, vagyis egyértelműen nagyon nehéz mérkőzés várt ránk.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Murat Yakin az igérte, hogy támadólag fognak fellépni az első perctől kezdve, ez azonban nem azt jelentette, hogy olyan szinten kezdtek el rohamozni, mint a selejtezőkörben a KAA Gent Belgiumban. Tudatosan, mondhatni türelmesen játszottak, és nem látszott a hazai játékosokon, hogy mindenáron nyerniük kell. Az első helyzetre így sem kellett sokat várni, a 8. percben Schar fejelt kapura, Bozsovics hatalmas bravúrral védett. Csapatunkat több mint 400 szurkoló kísérte el a St. Jakob-Parkba, és végig lelkesen biztatták a Vidit. A hazaiak tulajdonképpen meddő mezőnyfölényben játszottak a következő 15 percben, majd a 23. minutumban ismét Bozsovicsnak kellett emberfeletti bravúrt bemutatnia Streller fejesénél. A 27. percben aztán Oliveira csapta be ellenfelét a félpályánál, majd felnézett, és látta, hogy kint áll kapujából a hazaiak kapusa, 40 méterről rá is emelte, de sajnos fölé szállt a labda. Öt perccel később Alexander Frei került 100%-os helyzetbe, közeli lövését azonban ismét óriási bravúrral védte Bozsovics. A 40. percben Oliveira passzolt Torghellének, aki 15 méterről kapura lőtt, de Sommer magabiztosan védett.

A szünetben egyik vezetőedző sem cserélt, a játék képe csupán annyit változott, hogy a hazaiak kevesebb lehetőséget tudtak kialakítani. A 62. percben Brachi távolról lőtt kapura egy szabadrúgást, a labda azonban végül célt tévesztett, majd két perccel később Gyurcsó beadását lőhette kapura Torghelle, de Sommer ezúttal is védeni tudott. Az ellentámadásból Streller került gólhelyzetbe, azonban csúnyán eltörte a labdát. Már úgy nézett ki, hogy sikerül azt a bravúrt végrehajtanunk, amely nem sikerült a Manchester Unitednek és a Bayern Münchennek sem, azaz pontot szerezni a St. Jakob-Parkban, ám tíz perccel a mérkőzés vége előtt a csereként pályára lépő Salah adott nagyszerű labdát Strellernek, a gólerős támadó pedig ezúttal már nem hibázott, 14 méterről lőtt Bozsovics kapujába (1-0).
Az utolsó percekben már nem láthattak a nézők újabb helyzetet, győzelmével az FC Basel 1 pontra megközelített bennünket.

November 22-én a KRC Genk-et fogadjuk a Sóstói Stadionban, míg az FC Basel otthonába a Sporting látogat. Érdekesség, hogy a mai győztes találatot szerző Streller sárga lapos eltiltás miatt nem léphet pályára a portugálok ellen.

Így áll a csoportunk négy fordulót követően. Matematikailag még bármelyik
csapat kiharcolhatja a továbbjutást.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek