TUDÓSÍTÁS

Vereség a Puskás Akadémia ellen

Gyurcsó két találatára és Vanecek góljára csak Juhász Roland tudott válaszolni.

 

27 nap elteltével került sor újabb bajnoki mérkőzésre a MOL Aréna Sóstóban, amikor november 23-án együttesünk a Puskás Akadémia FC-t fogadta az OTP Bank Liga 13. fordulójában.

Marko Nikolics vezetőedző sérülés miatt továbbra sem számíthatott Géresi Krisztiánra, Vinícius Paulóra, Fiola Attilára, Huszti Szabolcsra és Elek Ákosra, a kezdőcsapatunk így a következő volt: Kovácsik - Nego, Juhász, Musliu, Hangya - Pátkai, Nikolov - Petrjak, Pantics, Milanov - Futács.

A vendégeknél Hornyák Zsolt vezetőedző Nagy Zsoltot, Jan Vlaskót, Varga Józsefet és Urblík Jozefet volt kénytelen kihagyni, de öt, kifejezetten támadó szellemű labdarúgó bekerült, így az ő kezdőjük az alábbi lett: Hegedüs - Szolnoki, Meissner, Hadzhiev, Spandler - van Nieff - Gyurcsó, Henty, Knezevic, Mebrahtu - Vanecek.

Rosszul kezdődött a mérkőzés, a 3. percben a Puskás Akadémia második szöglete gólt eredményezett: Vanecek elé pattant a labda, aki előbb maga elé emelte, majd fel sem nézve zúdított Kovácsik kapujába (0-1).

A 6. minutumban majdnem egalizáltunk: Petrjak lépett ki Pátkai labdájával, majd Milanovot szöktette az alapvonal felé, aki élesen beadott, Futács előtt elsuhant az éles passz. A 18. percben alakítottuk ki az első komolyabb lehetőségünket: Nego adott be a sarokból, Futács berobbant és a felső lécre bólintott.

A 27. percben egy labdaszerzést fejezett be hibátlanul a PAFC, amikor Knezevic legurította a lendületből érkező Gyurcsónak, egykori szélsőnk pedig 14 méterről a bal alsóba lőtt (0-2).

A 31. perc végén megint a felcsútiak előtt adódott helyzet. Henty gyorsított rá védelmünkre a bal oldalon, Juhászt nem tudta becsapni, de a labda kis híján Vanecek elé pattant, aki védőink között bevetődve próbált a kapuba kotorni, végül Kovácsik kezében halt el az akció. Az első 45 perc hátra lévő része eseménytelenül telt el, kétgólos vendégvezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második játékrészre már nem futott ki Milanov és Pantics, akiket Kovács István és Hodzic váltott. Az 50. percben Knezevic játszotta meg három a kettes létszámfölényben Vaneceket, aki egy csel után 7 méterről mellédurrantott. Két percre rá Gyurcsó szaladt végig egy kontrával, megtalálta Henty-t, aki ziccerben Kovácsikba lőtt.

Az 57. percben Hegedüs passzát csípte el Petrjak, aki aztán középre adott, Futács ziccerben a kapu fölé lőtt. Két perccel később Knezevic egyéni akciójával betört a tizenhatosra, ahol Musliu sárga lapot érően buktatta. A horvát támadó jobb alsó sarokba tartó büntetőjét Kovácsik bravúrral hárította.

Az utolsó fél órára kanyarodva Petrjak helyére Zsóri jött, majd a 64. percben Gyurcsó lódult meg a bal oldalon, középen pedig Henty-t találta meg, aki fordulásból célt tévesztett. A 71. percben Knezevic játszott védelmi vonalunk mögött Gyurcsóhoz, aki elhúzta kapusunk mellett és a bal alsóba passzolt.

A 79. percben Spandler, Gyurcsó, Henty és Vanecek szőtték a vendégakciót, melynek végén utóbbi 18 méterről lőt volna a bal alsóba, de Kovácsik hárította. A hajrában próbálkoztunk a góllövéssel, többször blokkolt lövésig, valamint szögletekig jutottunk, a 91. percben pedig sikerült is közelíteni: Zsóri sarokrúgását Juhász bólintotta a kapuba (1-3).

A 91. percben egy lehetőséget a PAFC alakított ki, Knezevic durrantott fölé, de a végszó Hodzic révén a miénk volt, bosnyák támadónk a 92. minutumban 17 méterről tekert mellé. Újabb gól nem esett, így 3-1-es vereséget szenvedtünk. 

Legközelebb november 30-án lépünk pályára, a DVTK vendégei leszünk.

Szerző: Guber Péter

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek