A vasárnapi játékvezető: Andó-Szabó Sándor

A tavaly nyáron életmentő műtéten átesett, 31 éves békési játékvezető dirigálja a Honvéd elleni mérkőzésünket.

A még mindig „játékos korú”, fiatal játékvezető a Monicomp Liga 2010/2011-es szezonjában három meccset, a Paks elleni hazai találkozót (2-1), a Kaposvár elleni idegenbeli meccsünket (1-4), valamint a hazai MTK elleni (2-1) bajnokinkat vezette.

Andó-Szabó Sándor 2006-ban, egy Debreceni VSC - REAC mérkőzésen mutatkozott be az élvonalban. Két éve, 2008 óta FIFA kerettag. 2009-ben Vágner László, az MLSZ JB elnöke az Év Játékvezetője elismerő címmel és az ezzel járó Hertzka Pál-díjjal tüntette ki.

Tavaly nyáron a fiatal játékvezető életmentő műtéten esett át, melyről így nyilatkozott később:
"Június 9-én műtöttek meg egyhetes perforált vakbéllel Békéscsabán. Ugyanis nem vették észre Csabán a kórházban június 2-án, hogy kilyukadt a vakbelem. Vagyis részese voltam egy életmentő műtétnek, ugyanis már 2-án hajnalban meg kellett volna operálni. A kórház után 4 hétig Csabán lábadoztam, fogytam 13 kilót, csak diétás kosztot ehettem. Július közepén jöhettem Pestre, ahol a műtét után 2 hónappal kezdtem meg a könnyű kocogásokat."
Szerencsére a fiatal "spori" azóta jól van, mint már említettük, ősszel két mérkőzést, tavasszal pedig egyet vezetett nekünk. A játékvezető asszisztensei vasárnap Szpisják Zsolt és Medovarszki János lesznek.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek