SZURKOLÓI

Utazási információk a szerdai Magyar Kupa-döntőre

Parkolási tippek és útvonaltervek.

Május 20-án, szerdán, 20.00-kor kezdődik a Videoton FC - Ferencvárosi TC Magyar Kupa-döntő Budapesten, a Groupama Arénában. Annak érdekében, hogy a helyszínre utazók minél egyszerűbben eljuthassanak a stadionig, és amennyiben autóval érkeznek, megfelelő környezetben parkolhassanak, összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat. (A fenti képre kattintva nagyobb méretben is elérhető a térkép.)

A mérkőzésre egyénileg (személyautóval vagy nem a klub által szervezett autóbusszal) utazóknak az egyik legfontosabb információ, hogy a megszokottól eltérően, ezúttal nem lesz közös találkozási pont Budapest határában. A BRFK kérése, hogy a szurkolók a Rákóczi híd irányából érkezzenek Pestre. Két fő parkolási helyet jelölt ki a rendőrség, ahol az autókat őrizni is fogják:

1. - a Lurdy ház parkolója, ami a Rákóczi hídról a Könyves Kálmán körúton tovább haladva közelíthető meg. A parkolás itt nem ingyenes. A tarifákról ide kattintva tájékozódhat! (Megközelítés: a Lurdy háztól gyalog a körúton, vagy az 1-es villamossal, két megállót utazva érhető el a Groupama Aréna vendégszektora.) 

2. - IX. kerület - Vágóhíd utca. A Vágóhíd utca teljes hosszában használhatók a parkoló helyek, itt is felügyeli a gépkocsikat a rendőrség. A szerdai napon 18.00-ig kell parkolási díjat fizetni, utána ingyenes. (Megközelítés: a Rákóczi híd pesti oldalánál soroljanak ki a legszélső sávba, mert balra, a Soroksári útra csak így kanyarodhatnak rá. A Soroksári útról jobbra kanyarodva nyílik a Vágóhíd utca. A parkolás után sétáljanak el az utca végéig, ahol jobbra kanyarodva a gépkocsi forgalomtól elzárt Albert Flórián utcába érnek, innen közelíthetik meg az aréna vendégszektorát.)

A tömegközlekedéssel utazóknak azt javasolja a BRFK, hogy metróval érkezzenek a Groupama Arénához. Az M3-as (kék metró) Nagyvárad téri megállójából indulva, gyalog az Albert Flórián utcán haladva juthatnak el a vendégszektorhoz. 

A Magyar Kupa-döntővel kapcsolatos szurkolói infókat (jegyárak, szurkolói buszok) ide kattintva olvashatja!

Fontos, hogy szurkolói kártyáját ne felejtse otthon, mert azt a beléptetésnél elkérhetik és ellenőrizhetik!

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek