Újabb székesfehérvári fiatal mutatkozott be az NB I-ben, Vidi mezben

Sejben Viktor után Géresi Krisztiánnak is lehetőséget adott Horváth Ferenc a bizonyításra.

Géresi Krisztián 1994. június 14-én született Székesfehérváron. Gyerekkorában a Vidiben kezdett el futballozni, majd később Felcsútra került, ahol többek közt tagja volt 2012-ben, az U18-as bajnokságban aranyérmet szerző Puskás Akadémia-Videotonnak, 17 góljával pedig a harmadik legeredményesebb játékosnak bizonyult abban a szezonban. Csereként néhány alkalommal pályára lépett az idősebb korosztályban is, így tulajdonképpen két bajnoki címet is ünnepelhetett 2012-ben, hiszen az U19-es csapat is első lett a korosztályában. 2013-ban visszatért a Vidihez, és 19 évesen gyorsan beverekedte magát a Vidi II NB III-as csapatába, emellett pedig rendszeresen pályára lépett az U21-es együttesben is, amely a szezon végén - nem kis meglepetésre - megnyerte a bajnokságot, vagyis újabb bajnoki aranyéremmel gazdagodott Géresi. A következő szezonban továbbra is a Vidi II-ben futballozott, az NB III-ban 9 találatig jutott, de emellett több Ligakupa-mérkőzésen is lehetőséget kapott. Ajkán például egy parádés gólt szerzett a találkozó 90. percében.

Az idei szezonban óriási érdemei vannak abban, hogy a Vidi II az NB III-ban a második helyen töltheti a téli szünetet. Míg tavaly az egész szezonban lőtt összesen kilenc gólt, addig idén egy félszezon alatt tíz találatig jutott, és a szezon egyik legszebb gólját a Puskás Akadémia II ellen szerezte néhány hete.


(Géresi nagyszerű gólja 1:33-tól látható)

2015. november 28-án újabb fordulópont következett Géresi karrierjében, története során először volt tagja a Vidi NB I-es csapatának bajnoki mérkőzésen, sőt a 61. percben be is mutatkozott az élvonalban.

"Egy nappal a meccs előtt tudtam meg, hogy az MTK ellen keretben leszek. Az elmúlt hetekben egyébként többször is az első csapattal edzettem, de azért egy kicsit meglepődtem, amikor Horváth Ferenc vezetőedző közölte, hogy számít rám az első csapatban. Úgy érzem, jó őszi szezont tudhatok magam mögött a második csapatban, sikerült sok gólt lőnöm, és szerencsére a Vidi II is előkelő helyen áll a tabellán. Óriási dolog számomra, hogy NB I-es mérkőzésen pályára léphettem a Vidiben, ezzel egy álmom vált valóra. Bízom benne, hogy a jövőben is kapok majd bizonyítási lehetőséget. Tudom, hogy nagyon erős a Vidi kerete, és rengeteget kell dolgozni azért, hogy csapatba kerüljön az ember, de rajtam nem fog múlni, minden tőlem telhetőt megteszek. Úgy érzem, nem sikerült rosszul a bemutatkozásom, egy kis szerencsével akár gólt is szerezhette volna, de nem elégedetlenkedek, a legfontosabb, hogy megnyertük a meccset az MTK ellen" - nyilatkozta honlapunknak Géresi Krisztián.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek