U21 - Csütörtökön mutatkozik be a megújult válogatott

Gosztonyiék, Montenegró korosztályos válogatottja ellen lépnek pályára csütörtökön 18 órakor a Bozsik-stadionban.

Az U21-es válogatottra október elején két mérkőzés vár, az új generáció Montenegró és Szlovénia ellen kezdi meg felkészülését a jövő évi Európa-bajnoki selejtezőkre. Az edzőtáborban tartózkodó Gosztonyi Andrást telefonon sikerült utolérnünk a mérkőzés előtti napon.

- Néhány hete lezárult egy korszak az U21-es válogatott életében, és immár egy új csapat felépítésén dolgozik Róth Antal. Milyen a hangulat Telkiben?
Jó hangulat uralkodik az edzőtáborban, hétfőn kezdődött az összetartás. Felváltva, napi egy illetve két edzésünk van. Emellett persze különböző taktikai megbeszélések is szerepelnek a programban.

- Sok új játékos került be a válogatottba, de akkor jut idő az ismerkedésre is, igaz?
Így van, sok az új játékos, de ne feledjük, a futballpályákon már korábban is találkoztunk egymással, úgyhogy nem sok időt kellett ismerkedéssel tölteni. Ami öröm számomra, hogy ezúttal is egy nagyszerű válogatott tagja lehetek, ugyanis tehetséges labdarúgók alkotják a csapatot.

- Montenegró lesz az első ellenfeletek csütörtökön este. Ezen a találkozón a hangsúly az eredményen lesz vagy a csapategység kialakításán?
Számomra minden mérkőzésen fontos az eredmény, de amikor a címeres mezben lépek pályára - legyen az akár csak egy felkészülési mérkőzés is - nem tudom elképzelni, hogy ne a győzelem megszerzése legyen a legfontosabb. Emellett természetesen fontos az is, hogy Róth Antal megtalálja mindenki számára a megfelelő helyet a csapatban.

- Hogy alakul a további programotok a válogatottnál?
A Montenegró elleni találkozó másnapján közösen megtekintjük - az U21-es válogatottal - a Puskás Stadionban a felnőtt válogatott San Marino elleni Eb-selejtezőjét. Ezt követően folytatódik tovább az összetartás, hiszen október 12-én Szlovéniában lépünk pályára.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek