Döntetlen Újpesten

Nikolics gólja ezúttal egy pontot ért a Szusza Ferenc Stadionban.

Az OTP Bank Liga 32. fordulójának zárómérkőzésén csapatunk a Szusza Ferenc Stadionban lépett pályára vasárnap este az Újpest FC vendégeként. Michael Boris az utolsó előtti körben a Kovács D. - Rus, Stopira, Sabanov - Nego, Zulj, Pinto, Dárdai, Heister - Kodro, Nikolics kezdőcsapatnak szavazott bizalmat. A lila-fehéreknél kölcsönjátékosunk, a Kisvárdán sérülés miatt lecserélt Budu Zivzvadze nem került keretbe, két korábbi labdarúgónk, Filip Pajovic és Nikola Mitrovic viszont ott volt az újpesti kezdőben.

Kemény belépőkkel kezdődött a találkozó, Heister a 2. percben már sárga lapot is kapott, az 5. percben Csongvai sem kímélte Pintót, de a hazai játékos megúszta lap nélkül az estet. Az első lövés a 13. percben Onovo nevéhez fűzödött, ez nem okozott veszélyt, Croizet viszont két perccel később éles szögből betalált, miután Kovács Dánieltől hozzá pattant a labda egy hosszú indítást követően (1-0). A 27. percben Kodro került helyzetbe, de hatméteres lövésénél Csongvai és Pajovic együttesen mentettek csatárunk elől.

Harminckét perc telt el a mérkőzésből, amikor Nego jobboldali beadása Kastratiról Kodro elé pattant, csatárunk jobb belsővel nagy helyzetben a kapu mellé gurította a labdát. Három perccel később egy Pinto-Mitrovic csörte után állt a játék, miután a szerb középpályás megorrolt portugál légiósunkra egy szabálytalanság után. Végül, miután Bognár játékvezető lenyugtatta a két csapatkapitányt, a civilben jó barátságot ápoló Nikolicsot és Mitrovicsot, sportszerűen összepacsizott mindenki. A 40. percben újra a fociról szólt a meccs, Zulj 25 méteres szabadrúgása zúgott el a jobboldali kapufa mellett. A félidő vége előtt egy perccel Pinto kanyarította középre a labdát balról, Kodro csúsztatott, de nem talált kaput, majd Sabanov távoli lövését ütötte szögletre Pajovic, egy perc hosszabbítás után a játékvezető pedig lefújta az első játékrészt.

A szünetben egyik vezetőedző sem változtatott, az 51. percben pedig Csongvai 11 méteres fejese volt veszélyes, de végül nem kellett Kovácsnak védenie. Két perccel később Nikolics közeli lövését védte Pajovic, de les miatt nem ért volna a találat. Újabb két perc telt el, amikor csapatkapitányunk ezúttal 19-ről próbálkozott, miután Kodro lekészítette neki a labdát, de Pajovic ezúttal is a helyén volt. Érezhetően felpörgött a mérkőzés, mert szinte rögtön a következő támadásból Croizet került lövőhelyzetbe, de 13 méterről rosszul találta el a labdát. A 62. percben sikerült kiegyenlítenünk! Egy jobboldali szöglet után Kodro fejelte vissza a labdát Nikolicsnak, Niko pedig 15 méterről kilőtte a rövid alsót, Pajovic csak beleérni tudott a labdába (1-1).

A gól után sem nyugodtak meg a csapatok, a 66. percben Kovácsnak kellett nagyot védenie Antonov szabadrúgása után, négy perccel később Croizet pedig lesről talált be. A 74. percben változtatott Michael Boris, Sabanov helyén Fiola, Dárdai helyén pedig Petrjak folytatta. Négy perccel később Antonov nagy szóló után kicsit kiszorított helyzetből nagy erővel a kapunk mellé bombázott. Nyolc perccel a rendes játékidő vége előtt Makarenko érkezett Zulj helyett a hajrára, majd a 87. percben Funsho szállt be Nikolics helyére. A találkozó végén egyik csapat sem tudott betalálni, az 1-1-es végeredmény pedig azt jelenti, hogy csapatunk az utolsó forduló eredményétől függetlenül a 4. helyen végez az OTP Bank Liga 2021/2022-es szezonjában.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek