Kiestünk a MOL Magyar Kupából

Puljic góljával jutott tovább a Puskás Akadémia FC.

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójának zárófordulójában csapatunk a szintén élvonalban szereplő Puskás Akadémiát fogadta. MOL Aréna Sóstóban. A Vidi kispadján szerda este bedütált új vezetőedzőnk, korábbi bajnok- és kupagyőztes játékosunk Huszti Szabolcs, aki a következő kezdőcsapattal vágott neki a meccsnek: Kovács D. - Nego, Fiola, Stopira, Heister - Makarenko, Houri - Funsho, Bumba, Schön - Kodro. A találkozó előtt új sportigazgatónk, Juhász Roland köszöntötte bérletes szurkolónkat, Tamás Rózsi nénit 91. születésnapja alkalmából!

Az első lehetőség a felcsúti Slagveer nevéhez fűzödött a 6. percben, de lövését Heister blokkolni tudta. 12 perce tartott a meccs, amikor Houri szabadrúgása után Funsho 8 méteres fejesét védte bravúrral Markek majd öt perccel később Stopira ragadt elől egy újabb pontrúgás után, jobblábas lövésébe azonban nem volt elég erő, Markek ezt is fogta. A 24. percben Puljic sajnos nagyon szép mozdulattal, 13 méterről félfordulatból rúgott nagy gólt Favorov beadása után (0-1).

A 33. percben Funsho ígéretesen indult meg, beadása is jó volt, Kodrótól azonban messzire pattant a labda. A félidő hajrájában egy óriási Markek-bravúrt láthattunk,Nego remek beadását Schön nagy erővel fejelte meg 7 méterről, azonban a Puskás kapusa nagyot hárított, majd a 45. percben Gruber fejelt a kapunk mellé. A játékrészt Bumba emelése zárta, román középpályásunk kiszorított helyzetben nem talált kaput.

Cserék nélkül folytatódott a mérkőzés, az első lövés pedig Gruber nevéhez fűzödött egy labdaszerzést követően, de a fiatal csatár 20 méteres lövését hárította Kovács Dániel. Az 57. percben Kodro lövését blokkolták szögletre, majd Stopira ütközött Markekkel, de rövid ápolás után mindketten folytatták a meccset. Az 59. percben Bumbát Pokorny váltotta. A csere után Kodro, Puljichoz hasonló mozdulattal tette volna kapura a labdát, Stronati viszont fejjel nagyon nagyot mentett. Az akció végén Funsho fejelt közelről kapu mellé. A 66. percben a néhány pillanattal korábban Colley húzott el a jobb oldalon, beadására Komáromi érkezett, de Nego jó ütemben még az utolsó pillanatban szerelni tudott. Két perccel később a szintén csereként beálló Kiss Tamás bólintott Kovács kapuja fölé.

A 70. percben Makarenkót honfitársa, Lednev váltotta. 80 perce tartott a meccs, amikor Schön éles centerezéséről csak centikkel késett le Kodro és Funsho a Puskás Akadémia kapuja előtt. A 84. percben Colley ziccerben gyengén helyezte a labdát, Kovács így védeni tudott. Már a hosszabbítás első percében jártunk, amikor Kodro fejelt kapu fölé 7 méterről. Az állás viszont a hatperces hosszabbítás végéig nem változott, búcsúztunk a MOL Magyar Kupától.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek