Döntetlen a Paks ellen

Funsho góljára Szélpál a hosszabbításban válaszolt, egy pontot szerzett mindkét csapat.

Az OTP Bank Liga 12. fordulójában szombat délután a Paksi FC együttesét fogadtuk a MOL Aréna Sóstóban. Huszti Szabolcs az NB I-ben első alkalommal irányította a Vidit, és kezdőként a Kovács D. - Nego, Larsen, Stopira, Heister - Fiola, Lednev - Funsho, Houri, Schön - Kodro tizenegyet küldte pályára. Stopira 250. NB I-es meccsét játszotta a Paks ellen - természetesen mindegyik alkalommal Vidi-mezben lépett pályára.

Korábbi játékosunk, Waltner Róbert a kezdőcsapatba jelölte a volt Vidi-játékosok közül Szabó Bálintot és Haraszti Zsoltot is, az első negyedórában pedig leginkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A 16. percben Szélpál fejelt 8 méterről kapura egy paksi szögletet követően, Kovács magabiztosan védett. Egy perccel később Kodro tett volna kapura egy jobboldali beadást, de a védők menteni tudtak. 24 perce tartott a meccs, amikor a második Vidi-szögletet Kodro csúsztatta meg, a hosszún Funsho érkezett, aki közelről nem találta el a kaput. Egy perccel később Balogh távoli lövését védte Kovács.

Fél óra játék után Lednev bombázott a paksi kapu fölé 17 méterről. A 35. percben egy veszélyesen kanyarodó paksi szögletet ütött el egy szép reflex-mozdulattal Kovács a kapu elől. A 44. percben Fiola Heister bedobása után Fiola otthagyta emberét majd középre passzolt, ahol Funsho szépen fedezte a labdát majd nyolc méterről laposan a hosszú alsó sarokba gurított (1-0)! Az első játékrész pedig egy gyors kontra után, Schön kaput nem veszélyeztető lövésével ért véget, Karakó sporttárs nem hosszabbított

A szünetben Kasper Larsen helyett Bese Barnabás lépett pályára. Középhátvédnek Fiola Attila lépett hátra, középpályára pedig Nego Loic előre, Bese tehát jobbhátvédnek érkezett. A 49. percben Houri szabadrúgása Negótól került Stopira fejére, aki háttal a kapunak mellé csúsztatott. Tíz perce tartott a második félidő, amikor Lednev szabadrúgása Stopira szabadon érkezett a hosszún, de sajnos néhány centivel lemaradt a labdáról. A 60. percben Houri lőtt rá 30-ról magabiztosan egy szabadrúgást, de nem talált kaput.

Tíz perccel később Haraszti vállalkozott lövésre, de Kovács ismét a helyén volt. A hajrára Waltner Róbert hármascserével igyekezett felrázni csapatát, többek között a 2020/2021-es szezon gólkirálya, Hahn János is pályára lépett. A 82. perben éppen ő bombázott a kapunk fölé kapásból, 13 méterről. Egy perccel később elhagyta a pályát az első félidőben gólt szerző Funsho, őt Bumba váltotta. A 85. minutumban a 10. paksi sarokrúgás után Szélpál fejese szállt el a kapufa felett. A rendes játékidő utolsó két percére, és a hosszabbításra Pokorny lépett pályára Lednev helyett. A 93. percben a 12. vendég-sarokrúgást követően Szélpál harmadik fejese már utat talált a kapuba (1-1). Nem sokkal később a játékvezető lefújta a mérkőzést, egy pontot szereztünk hazai pályán a Paksi FC ellen.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek