Egy pontot szereztünk a DVSC ellen

Babunski góljára Kodro válaszolt, döntlent játszottunk az év első hazai mérkőzésén.

Az OTP Bank Liga 18. fordulójában a DVSC csapatát fogadtuk szombat este a MOL Aréna Sóstóban. Huszti Szabolcs a debreceniek ellen a Kovács D. - Nego, Kastrati, Fiola, Heister - Flores, Christensen - Kastrati, Dárdai, Schön - Kodro összeállítású csapatot küldte kezdőként a pályára, a piros-fehéreknél pedig az első perctől a pályán volt korábbi játékosaink közül Sós Bence, míg Bódi Ádám, Bévárdi Zsombor és Varga József csereként várt bevetésre.

Az első lövés a vendégek kapitánya, Dzsudzsák Balázs nevéhez fűződött, de a válogatottsági csúcstartó nem talált kaput. Egy perccel később Fiola remek indítása után Kastrati került helyzetbe, de lapos lövését Megyeri védte. A 13. percben Babunski került ígéretes lövőhelyzetbe, de próbálkozása elkerülte a kapunkat. A 23. percben Nego hagyta le védőjét, de nagyon éles szögből kellett lőnie, nem is sikerült pontosan céloznia. Fél órája tartott a mérkőzés, amikor Sós centerezését Babunski ugyan szép mozdulattal a hosszú felsőbe tekerte, de Sós lesen volt, mielőtt megkapta a labdát így érvénytelen volt a találat.

A 35. percben Babunski már érvényes gólt szerzett - Dzsudzsák szögletét fejelte a hálónkba (0-1). A gól után rögtön mentünk előre az egyenlítésért, először Schön lövését védte Megyeri, majd Nego és Dárdai kísérletei kerülték el a vendégek kapuját. Erdős József végül egy perc hosszabbítás után fújta le az első játékrészt.

A szünetben egyik szakmai stáb sem változtatott, a második félidő pedig Manrique távoli lövésével kezdődött - Kovácsnak nem kellett védenie. Az 52. percben viszont sikerült az egyenlítés! Flores, Dárdai, majd Kodro is erőszakosan próbált labdát szerezni az ellenfél térfelén, végül Dárdai szelídítette meg a játékszert, Kodróhoz passzolt, bosnyák válogatott csatárunk pedig nyolc méterről nem hibázott (1-1)! Az esetnél Baráth egyébként nagyon csúnyán igyekezett szerelni Florest, a fiatal magyar válogatott közzéppályás sárga lapot kapott. Két perccel később Nego sérülés miatt cserét kért, Bese Barnabás váltotta. Loic kisebb izomsérülést szenvedett a mérkőzésen - tudtuk meg a lefújás után csapatorvosunktól, dr. Kovács Tibortól. 

A 75. percben a csereként beálló Bódi lövését védte szép vetődéssel Kovács, majd a 78. és a 81. percben is cseréltünk: Christensent Pokorny, Kastratit Houri váltotta. Egy perccel később Kodro előtt adódott újabb lehetőség, de Lagator blokkolni tudott. A 84. percben Dzsudzsák kapáslövését védte Kovács, a mérkőzés ötperces hosszabbításában pedig még mi rúgtunk szögleteket, azonban komolyabb veszélyt már nem tudtunk kialakítani, így 1-1-es döntetlennel írt véget a találkozó.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek