Négygólos siker a Budapest Honvéd ellen!

Újabb magabiztos győzelmet aratott csapatunk hazai pályán, ezúttal Dárdai, Kodro, Funsho és Budu volt eredményes!

A csütörtöki, ötgólos FC Petrocub Hincesti elleni győzelem után az OTP Bank Liga 2. fordulójában a Budapest Honvédot fogadtuk a MOL Aréna Sóstóban vasárnap este. Michael Boris a Kovács D. - Fiola, Stopira, Sabanov - Nego, Pinto, Bumba, Heister - Dárda, Petrjak - Kodro tizenegyet jelölte a kezdőbe.  A mérkőzés előtt sportigazgatónk, Sallói István köszöntette a Paks ellen 150. NB I-es találkozóján pályára lépő Hangya Szilvesztert, a kezdőrúgást pedig az U13-as csapatunk tehetsége, Tajti-Horváth Soma végezte el.

Mezőnyjátékkal telt az első tíz perc, szurkolóink először a 11. percben egy kemény Bocskay-belépőre kaphatták fel a fejüket, amiért sárga lapot kapott a Honvéd fiatal középpályása. A 17. percben Petrjak baloldali beadásáról késtek le középen a társak, vagy írhatjuk azt is, hogy hosszú volt a passz - nézőpont kérdése. A 20. percben Petrjakot buktatta Jónsson 19 méterre a kispesti kaputól, a szabadrúgást Kodro végezte el, a sorfalról pattant végül az alapvonal mögé a labda. Két perccel később Nego centerezésére vetődött ki jó ütemben Szappanos, aki felszedte a labdát a hosszún érkező Petrjak elől. Fél óra játék után viszont tehetetlen volt a vendégek válogatott kerettag kapusa, Nego passza után Dárdai 20 méterről, ballal nagy gólt ragasztott a kapu jobb oldalába (1-0)!

Három perc telt csak el, amikor újra ünnepelhettek szurkolóink! Sabanov indította a baloldalon meginduló Heistert, aki Kodro elé tálalt, bosnyák válogatott támadónk pedig közelről nagy erővel a hálóba lőtt (2-0)!  A 40. percben egy kispesti szöglet után Bocskay emelte kapura a labdát, de Kovács a helyén volt, a játékrész pedig egy perc hosszabbítást követően 2-0-s Vidi-vezetéssel ért véget.


A szünetben Michael Boris nem változtatott, Tam Courts a korábbi Vidi-középpályás, Nikola Mitrovic helyett Nenad Lukicsot küldte a pályára. Támadóbb szellemben kezdte a félidőt a Kispest, először Ennin került helyzetbe, majd Zsótér 22 méteres szabadrúgása pattant ki szögletre. A 48. perben jött a válasz, Petrjak 13 méterről tüzelt a kapu fölé. Négy perccel később Szappanos védett nagyot Rúben Pinto fejesét követően. Az 55. percben kollégája, Kovács Dániel is bemutatott egy bravúrt, miután Nego mellel röviden tette haza a labdát, Zsótér pedig nagy helyzetbe került. Közel egy óra játék után Pinto fejelt össze Bocskay-val, portugál középpályásunk kötéssel a fején tudta folyatni a meccset, egészen a 61. percig, amikor Makarenko váltotta.

Hét perccel később Kodro lövését blokkolták egy kispesti hátvéd, majd a lecsorgó labdát Bumba vágta kapu fölé. Mindkettőjüknek ez volt az utolsó megmozdulása a pályán, hiszen Kodrót Zivzivadze, Bumbát pedig Pokorny váltotta, míg Ivan Petrjak helyére Funsho érkezett a 70. percben. A május óta magyar állampolgársággal is rendelkező szélső nem is vesztegette az idejét, első labdaérintéséből gólt fejelt, miután Dárdai szögletét Makarenko csúsztatta a hosszún üresen maradó Funsho elé (3-0)!

A 81. percben Kocsis került helyzetbe, a fiatal kispesti támadó lövése azonban nem talált kaput. Nem úgy Budu Zivzivadze, aki szép egyéni akció végén először Szappanosba rúgta a labdát, azonban a kipattanót higgadtan a kapuba gurította Lovric és Prenga mellett (4-0)! Az eredmény a két perc hosszabbítás alatt már nem változott, a csütörtöki ötgólos győzelem után ezúttal négy góllal győztük le ellenfelünket, következik az FC Petrocub elleni visszavágó és az FTC elleni bajnoki!

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek