ÁTIGAZOLÁS

Tóth Balázs távozik a Viditől

A Blackburn Rovers FC megvásárolta 26 esztendős kapusunk játékjogát.

Klubunk és az angol másodosztályban (Championshipben) szereplő Blackburn Rovers FC megállapodott Tóth Balázs játékjogának értékesítéséről, kapusunk az átigazolás adminisztratív teendőinek véglegesítése után az angol együttes játékosa lesz.

A 26 éves hálóőr 2023 augusztusában kölcsönbe érkezett csapatunkhoz a Puskás Akadémia FC-től. Első vidis szezonjában az NB I-ben 30 mérkőzésen állt a kapuban, 13 meccsen gólt sem kapott és 2700 perccel övé volt a legtöbb játékidő a csapatban. Bravúros védéseivel nagy szerepet játszott a nemzetközi kupaszereplés kiharcolásában, többször megválasztották a hónap kapusának, és kiváló teljesítményének hatására márciusban Marco Rossi szövetségi kapitánytól meghívót kapott a magyar válogatott keretébe is.

Május végén klubunk lehívta a szerződésében szereplő opciót és megvásárolta Tóth Balázs játékjogát. A 2024/2025-ös szezon eddigi összes tétmérkőzésén ő védte csapatunk kapuját, és teljesítményével a válogatott szeptemberi keretébe is kiérdemelte a meghívót. Összesen 35 élvonalbeli bajnokin, 4 UEFA Konferencia Liga-selejtezőn és 1 MOL Magyar Kupa-találkozón lépett pályára piros-kékben.

Tóth Balázsnak köszönjük a Vidiért végzett munkáját, további pályafutásához sok sikert kívánunk!

+17 kép megtekintése

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek