Szombaton a Gyirmót FC Győr vendégei leszünk

Ellenfelünk jelenleg 25 ponttal a 11. helyen áll a bajnokságban. 

Szombaton 17:30-kor, az OTP Bank Liga NB I 25. fordulójában a Gyirmót FC Győr otthonába látogatunk (szurkolói információkat itt olvashatsz). Ellenfelünk az eddigi 24 bajnokijából hatot megnyert, hét döntetlen mellett pedig tizenegy alkalommal szenvedett vereséget. Az MTK után a második legkevesebb gólt (24-et) a Gyirmót lőtte, a védelmük azonban stabilnak mondható, hiszen 7 csapat is több gólt kapott az NB I-ben, mint amennyit Csertői Aurél csapata az eddigi 24 forduló alatt (34 gól). 

A téli átigazolási időszakban négy játékos érkezett Gyirmótra és három távozott. Az új igazolások közül Denis Ventúra négy bajnokin egy gólt szerzett, Klimovics és Cvetanovszki hét-hét OTP Bank Liga-meccsen kaptak lehetőséget, Gino van Kessel pedig eddig mindössze egy NB I-es mérkőzésen lépett pályára.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS GYIRMÓTON
ÉrkezőkMatej Cvetanoszki (északmacedón, FK Skupi – Észak-Macedónia), Vlagyiszlav Klimovics (fehérorosz, Dinamo Minszk – Fehéroroszország), Gino van Kessel (holland-curacaói, Dalkurd FF – Svédország, szabadon igazolhatóként), Denis Ventúra (szlovák, Academica Clinceni – Románia, szabadon igazolhatóként)
Távozók: Lencse László (Szombathelyi Haladás), Vogyicska Bálint (FC Ajka)
Kölcsönbe távozók: Karacs Dániel (Aqvital FC Csákvár)

A szezonban eddig kétszer játszottunk bajnokit a Gyirmót FC Győr ellen, augusztusban idegenben 1-1-es döntetlen született, novemberben pedig 3-2-re nyertünk a MOL Aréna Sóstóban.

A Gyirmót ellen eddig összesen 5 NB I-es bajnokit játszottunk történetünk során, négyszer nyertünk, egyszer pedig megosztoztunk a pontokon, a gólkülönbség 13-3 a javunkra. 

A Gyirmót FC Győr legeredményesebb játékosa az a Varga Barnabás, aki már 10 gólnál jár a szezonban és ő lőtte mind a három gyirmóti gólt, amit történetünk során eddig a győri kék-sárgáktól kaptunk az élvonalban.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek