UTÁNPÓTLÁS

Szép győzelmek az utánpótlás-bajnokságban

Versenyző korosztályaink mellett a Vidi fiatalabb csapatai is eredményes hetet zártak.

U19-es csapatunk a Békéscsaba Labdarúgó Akadémiát fogadta hétvégén az utánpótlás-bajnokság utolsó előtti őszi fordulójában. Vörös Bence 3. percben lőtt találatával hamar vezetéshez jutottunk, ám a csabaiak a meccs lefújás előtt 3 perccel kiegyenlítettek, így 1-1-es döntetlen lett a végeredmény.

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia vendégeként lépett pályára U17-es és U16-os csapatunk is. A 17 évesek kiemelkedő teljesítménnyel 5-0-ra győzték le a vendéglátókat, Horváth Bálint két gólt szerzett, Kojnok Zsolt, Laczkó Bálint és Szabó Bálint egy-egy alkalommal voltak eredményesek.

A 16 évesek kiköszörülték a múlt heti csorbát, és remek játékkal, Megyeri Márk duplájával 2-0-ra nyertek Békéscsabán. „Az utóbbi idők legjobb teljesítményét produkálta a csapat. Sok helyzetet dolgoztunk ki, rengeteg lövésünk veszélyeztetett, és jó volt látni, hogy az első félidőben az ellenfél nem járt a kapunk közelében. Sajnos voltak szinte kihagyhatatlan, ám mégis kimaradtak helyzeteink is, ugyanakkor nagyon elégedett vagyok a csapat játékával” – értékelt Thomas Sowunmi, az U16-osok vezetőedzője.

A Vidi 15 és 14 évesei is L-IT-SZEAC korosztályos csapatát fogadták hazai pályán szombaton. Az U15-ösök Patkós Kevin és Urbán Krisztián góljaival 2-1-re győztek, míg az U14-esek 2-0-ra kikaptak.

Nem versenyző korosztályaink közül az U13-asok edzőmérkőzést játszottak az MTK csapata ellen, és 3-1-es győzelmet arattak. „Az első félidőben nagy nyomás alá helyeztük az ellenfelet, a fiúk remekül, jó ritmusban támadtak és agresszíven játszottak. A második félidőben ugyan többet birtokolta a labdát a vendégcsapat, de így is teljes kontroll alatt tartottuk őket. Nagyon jó tempójú meccsen, nagy kedvvel játszva, újabb értékes győzelmet arattak a fiúk” – összegzett a mérkőzést követően Bárdosi Balázs, az U13-as csapat vezetőedzője.

U8-as csapatunk a Főnix Kupán vett részt a hétvégén, a házigazda Főnix mellett a Mészöly Focisuli, a Hírős-Ép Kecskemét, a Komárom, a Győri ETO, a Pécs, a Gödöllő, a Nagykanizsa és az MTK csapataival. A vidisek remek teljesítménnyel, és pontveszteség nélkül lettek tornagyőztesek. „Csapatunk a rendkívül színvonalas tornán végig nagyszerű mentalitással futballozott. Labdabirtoklásban sok esetben ellenfeleink fölé nőttünk és párharcaink döntő többségét sikeresen vívtuk meg, támadáskor pedig a kapu előtt határozottak voltunk, így sok szép gólt szereztünk. Az elődöntőben a Nagykanizsát 8-0-ra, a döntőben pedig az MTK-t 2-0-ra vertük meg.” – emelte ki Gelencsér Tibor, edző.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek