VIDEOTON FC - LOMBARD PÁPA 3-0 (1-0)

Székesfehérváron is megvertük a Pápát

Juhász Roland két gólt fejelt Szűcs Lajosnak, de gólkirályunk is betalált a Pápának.

"Végre!" - hangzott el nagyon sok szurkoló szájából, ahogy helyet foglaltak a Sóstói Stadion lelátóin. Elkezdődött ugyanis a 2014-15-ös szezon, melyre hosszú hetek, hónapok óta vártak a magyar foci szerelmesei. Kezdőcsapatunkban kapott helyet a Vidi új szerzeménye, Trebotic, de a későbbiekben pályára lépett Simon Ádám és Fejes András is.

Egy távoli Kenesei szabadrúgást jegyezhettünk fel először a mérkőzés második percében, Calatayud azonban - ahogy azt tőle megszokhattuk - magabiztosan védett. A 8. percben Nikolics került helyzetbe, lövése azonban egy védőről szögletre pattant. A sarokrúgást követően Kovács lőhetett kapura 16 méterről, a labda a felső lécen csattant. Négy perccel később Gyurcsó tornáztatta meg Szűcs Lajost, aki ekkor még bravúrosan védett. A 17. percben ismét eltaláltuk a felső lécet, ezúttal Brachi szabadrúgását követően. A 23. percben megjött Sándor Györgynek is a lövő kedve, távolról kínálta meg Szűcsöt, de még nem örülhettek gólnak a fehérvári drukkerek. A 28. percben azonban egy emberként ugrott talpra a lelkes publikum, miután Gyurcsó tekert a kapu elé egy szabadrúgást, ahol menetrendszerűen érkezett Juhász, és a kapu jobb oldalába bólintott. Szűcs ugyan még hozzáért a labdához, de nem védhette a fejest (1-0). A 33. percben Kenesei került nagy helyzetbe, közeli lövését bravúrral védte Calatayud. Fél perccel a félidő vége előtt Kovács csúszott be a félpályánál, Vad II pedig úgy ítélte meg, hogy a szabálytalanság egyből piros lapot ér, így a szünet előtt megfogyatkozott együttesünk.

A szünetben egyik edző sem cserélt, és a játék képe sem változott, sőt, emberhátrányban is sikerült egyre jobban ellenfelünkre erőltetni az akaratunkat. A 63. percben Brachi vágta előre a labdát, Szűcs rossz ütemben jött ki a kapuból, Juhász megelőzte a pápai kapust, és a vendégek kapujába fejelt (2-0). Nem sokkal később a csereként pályára lépő "Scholes" harcolt ki büntetőt, amit Nikolics magabiztosan értékesített (3-0). Az utolsó húsz percben a Pápa semmilyen veszélyt nem jelentett a kapunkra, mi pedig, ha kicsit több szerencsénk van, újabb gólt szerezhettünk volna, de Brachi szép beadásáról egy hajszállal lemaradt Nikolics.

A vége maradt a 3-0, vagyis emberhátrányban is roppant magabiztosan hoztuk a kötelezőt. Folytatás egy hét múlva, szintén hazai pályán, az újonc Dunaújváros ellen. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek