Szabics: "El akartam kerülni a Videoton FC-t"

A magyar válogatott támadója szerint a legnehezebb ellenfelet kapta a Sturm Graz.

Honlapunk természetesen megkereste az osztrák bajnokcsapat magyar válogatott támadóját, aki készséggel nyilatkozott a vidi.hu-nak.


Megmondom őszintén, szerettem volna elkerülni a Vidit. Egyszer játszottam Magyarországon a Sturm Graz színeiben nemzetközi kupameccset magyar csapat - az Újpest - ellen, és annyi szidalmat sem előtte sem utána nem kaptam, mint azon a találkozón. Persze tudom, hogy ez főleg az Újpest-Fradi ellentétnek volt köszönhető, bízom benne, hogy a fehérvári drukkerek nem ellenségként tekintenek rám. De természetesen elsősorban nem emiatt szerettem volna elkerülni a Vidit, hanem azért, mert a lehetséges ellenfelek közül a fehérvári csapat a legerősebb.

- Ennyire jól ismeri a Vidit?
Személyesen három játékost ismerek a fehérvári csapatból. Elek, Lipták és Lázár a válogatottban csapattársam. Ez is sokat elárul a Vidiről, hogy a magyar válogatottba három játékost is ad az együttes. És akkor még nem beszéltem a montenegrói válogatott Bozsovicsról, valamint Nikolicsról és Alvesről, az elmúlt két év gólkirályairól. Videoton mérkőzést egyébként nem láttam sem élőben sem TV-ben, szóval nem ismerem a csapat játékstílusát, de az mindenesetre beszédes adat számunkra, hogy nagy fölénnyel nyerték meg a bajnokságot.

- Gondot jelent az Önök számára, hogy nem hazai pályán fogadnak bennünket az első meccsen?
Bíztam benne, hogy végül sikerül megoldani, hogy Grazban legyen a meccs, azonban tovább szeretnénk jutni, ebből a szempontból viszont mindegy is, hogy hol játszunk, a lényeg, hogy nyernünk kell. Úgy gondolom, fanatikus drukkereink Klagenfurtban is hazai pályát fognak varázsolni és szerintem a visszavágón is megtöltik a vendégszektort. Az biztos, hogy óriási csata lesz a magyar bajnok ellen!

Fotó: Action Images

Szerző: Wéninger Ákos